Windows 9 wat moet je weten

Windows-9-treshold-30-september-2014Zal Windows 9 gratis zijn? Zal dan nu eindelijk het startmenu terugkomen? Zal het beter zijn dan Windows 8.1? Nog even geduld. 30 september komt de preview versie uit van Windows 9 dan zullen deze vragen beantwoord worden.

Woensdag 30 september 2014 is de dag die u moet aankruisen in uw agenda. Tenminste als u een Windows liefhebber bent natuurlijk. Want zoals het er nu naar uit ziet, zal dan de preview (bèta) versie van Windows 9 met de codenaam Treshold beschikbaar voor download komen. Dit vooruitlopend op de RTM versie die we kunnen verwachten omstreeks de lente van 2015.

Windows 9 lijkt een verbeterde uitgave te worden van Windows 8. Niet dat Windows 8 nou zo slecht is maar er lijken vergelijkingen te zijn met Windows Vista de voorloper van Windows 7. Helemaal geen slecht besturingssysteem maar helaas een hele slechte start gehad.

 

En eenmaal een slechte naam, kom je er niet meer vanaf. Zo is het nu eigenlijk ook met Windows 8. De 8.1 update had DE upgrade moeten zijn van Windows 8. De upgrade waar de wereld op aan het wachten was. Op een gegeven moment was er zelfs sprake van de terugkeer van een echt startmenu. Microsoft ging zelfs zo ver dat dit met veel bombarie en gejuich werd aangekondigd door Terry Myerson op de Build 2014. Helaas werd er enkele weken na de Build 2014 beslist om het startmenu toch maar te bewaren voor Windows 9.

Gratis Windows 9 downloaden

De laatste tijd hoor je het vaker Windows 9 zou wel eens een gratis besturingssysteem kunnen worden, in ieder geval voor sommige onder ons. WZOR een bekende Russische blogger met klaarblijkelijk goede contacten bij Microsoft, maakte bekend dat iedereen die een Windows 8.1 computer gekocht heeft gratis een upgrade krijgt naar Windows 9. Gebruikers die in het bezit zijn van een Windows 8 computer en die de gratis update naar Windows 8.1 hebben geinstalleerd kunnen een flinke korting kunnen verwachten op de aanschaf van Windows 9. Ook voor de gebruikers van Windows XP, die de overstap nog niet gemaakt hebben, heeft Microsoft een aanbieding in gedachten.

 

Andere geruchten die de ronde deden beweerden van een compleet ander en nieuw besturingssysteem maar daar is sinds het uitlekken van een officiële Windows 9 versie niets van waar gebleken. Het is Windows 8 maar dan met startmenu en zonder de door Bill Gates vervloekte Charm bar, U weet wel die gekke balk aan de rechterkant van uw scherm die u nooit gebruikt. Die erfenis van Steve Ballmer is net zoals hijzelf als sneeuw voor de zon verdwenen. Windows 9 lijkt veelbelovend, we kunnen al veel zien van “Treshold” via die uitgelekte video’s en blogs. Maar de veranderingen onder de motorkap zoals beveiliging en API’s waar nog niet over gepraat is zullen ongetwijfeld ook aangepast en verbeterd zijn.

Inmiddels weten we wat meer. 😉 Het nieuwe besturingssysteem heet Windows 10 en u kunt het met behulp van de volgende link downloaden om het uit te proberen.

3.7/5 - (4 stemmen)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.