Windows 8.1 wordt gratis update

Zoals al gehoopt werd is inderdaad uitgekomen. Windows Blue oftwel Windows 8.1 wordt een gratis update voor Windows 8 en RT gebruikers.

Tami Reller: Windows 8.1 wordt gratis
Tami Reller: Windows 8.1 wordt gratis

Microsoft’s Windows hoofd marketing Tami Reller heeft gesproken: Windows Blue of zoals de officiële naam nu luidt, Windows 8.1, wordt gratis als update verspreid aan het einde van dit jaar. Zoals het er nu uit ziet zal dat nog voor de kerst zijn. Ik zeg als update maar volgens Tami Reller zal dit niet via de bekende Windows update gaan maar als te downloaden “app” tussen de 70.000 apps die momenteel verkrijgbaar zijn in de Windows Store. Dit geldt zowel voor Windows 8 als voor Windows RT.

Update: Windows 8.1 is vanaf nu gratis te downloaden.

Windows 8.1 wat kunnen we verwachten

Tot nu toe konden we alleen maar raden wat Windows Blue oftewel Windows 8.1 zou toevoegen aan Windows 8. Het is natuurlijk nog niet allemaal bekend, Maar Microsoft ligt alvast een kleine tip van de sluier op.

De naam, het staat nu vast Windows Blue = Windows 8.1

Uitrol via Appstore: De uitrol van Windows 8.1 zal via de appstore gaan van Windows 8 en RT

De prijs. Windows 8.1 zal geen geld kosten voor gebruikers van Windows 8 en Windows RT

Zo langzamerhand komen we meer te weten. Volgens Microsoft is het hun bedoeling om naar de gebruiker te luisteren en die zijn wensen in Windows 8 te integreren. Een wens hebben ze alvast uit laten komen en dat is de gratis update naar Windows 8.1. Dat is uitermate belangrijk voor ons Nederlanders. 😉 Maar zonder gekheid het echte grote nieuws moet nog komen. Dat zal zijn of er een update komt die het oude Windows gevoel weer teruggeeft. En daarmee bedoelen we natuurlijk een startknop met een startmenu. Dat is toch wel de publieke wens als je wereldwijd zo de forums en blogs leest. Microsoft maakt in de komende weken meer bekend over wat we verder kunnen verwachten in Windows 8.1. Dus hou deze website in de gaten zodra er meer bekend is hoort u het van ons.

12 gedachten over “Windows 8.1 wordt gratis update

 1. Red

  Mensen willen niet er aan dat windows 8 niet goed ontvangen is omdat het (zoals het geinstalleerd word) niet het meest handige desktop is tot zover. waarom?welnu mijn mening is dat dit ontworpen is voor de tablet en pas later is aangepast voor de desktop. maar meeste mensen hebben alleen nog maar een toetsenbord en muis en geen touchscreen. dus voor die mensen is het niet handig om de interface te hebben die eigenlijk beter is voor de touchscreen.
  Ik denk dat microsoft nog eens moet gaan nadenken hoe ze dit gaan doen. Ik snap wel het idee erachter dat ze overal dezelfde interface willen hebben. helaas werkt het niet zo. Meeste mensen zijn de toestenbord en muis gewend. en als beheerder heb je het al druk genoeg zonder het de gebruikers tig keer uit te leggen waar het nu staat. Ja wennen ok maar een totale nieuwe interface snap ik wel waarom mensen teruggrijpen op het voor hun bekende windows7.

  1. blankJan Talens Bericht auteur

   Je slaat de spijker op zijn kop. En het lijkt er nu op dat met de nieuwe CEO ook de keyboard en muis gebruikers weer worden gehoord. De spring update van 8 April en het nieuwe echte startmenu wat er aan zit te komen zijn daarvan het resultaat.

 2. blanklarissa hulscher

  Via mijn windows store staat de update naar windows 8 ertussen, alleen als ik er op klik gebeurd er niets. Er gebeurd ook niets als ik via het internet op Windows 8.1 downloaden druk en weer naar de store verwezen wordt.
  Iemand een idee hoe ik dit oplos?

 3. blankPleun

  Windows 8.1 update is absoluut bagger. Een aantal programma’s werkt niet meer. En inloggen op mijn werk niet meer mogelijk sinsdien, dus thuiswerken kan niet meer. Spijt als haren op mijn hoofd.

 4. blankmichiel

  stelletje zeikers, wat de boer niet kent eet hij niet…..windows 8 is meer dan prima en zeker op MM gebied véél beter dan windows 7

  1. blankJantalens Bericht auteur

   Hoi Michel, ja ik ben het helemaal met je eens. Het is een een fijn snel goed werkend besturingssysteem als je weet hoe je ermee moet omgaan.

 5. blankDirk

  Is het nu weer einde van het jaar, dat de nieuwe update komt? Vorige keer was het oktober, daarvoor juli, en straks zeker begin van het jaar 2014?
  Ik heb gelukkig de systeemkopie van Windows 7 nog op een harddisk te staan, en die ga ik maar weer terug zetten op mijn laptop. Windows 8 vind ik niks, en ik had de hoop dat nu eindelijk deze maand de nieuwe update beschikbaar zou komen, en dan eens gaan kijken of dat een verbetering zou opleveren. Maar dat word dus weer niks. Ik ga niet langer wachten, ik ga wel terug naar Windows 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.