Quick assist Windows hulp op afstand

Windows Quick assist. Met deze standaard in Windows 10 en 11 aanwezige handige app is het mogelijk om computerhulp op afstand te vragen of te geven. Dit kan zijn een vriend, familielid of gewoon iemand die u wilt helpen met een computerprobleem. Via een externe verbinding wordt er contact gemaakt tussen de twee computers en wordt het scherm gedeeld.

Updated op 2-5-2024

Hulp op afstand

Als u de helpdesk wel eens heeft gebeld, dan bestaat de kans dat u gebruik heeft gemaakt van onze handige dienst, computerhulp op afstand. In de gevallen waarbij assistentie nodig is op de computer van de klant maken wij gebruik van het programma Teamviewer. Uitstekende en betrouwbare software waar wij en onze klanten veel plezier aan beleven door de computer op afstand over te nemen en zo het probleem op te lossen.

word excel office kopen

Quick Assist

Wat veel mensen niet weten is dat er in Windows 10 en 11 standaard een app aanwezig is om zonder Teamviewer computerondersteuning op afstand toch mogelijk te maken. Namelijk Quick assist, hiermee maakt u eenvoudig verbinding met een andere computer via een Microsoft account.

Quick Assist in Windows 11

Alleen vanaf Windows 10 1607

Welke Windows versie
Afb 2

Quick assist is beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1607 (de Anniversary Update). Om uw eigen Windows 10 versie te controleren gaat u als volgt te werk: Klik met de rechtermuisknop op de blank Startknop en aansluitend op blank Systeem. Een scherm zoals hierboven opent zich (Afb 2) Heeft u niet de juiste versie dan is het tijd om te updaten,

Verbinding maken

Het opstarten van de Quick Assist app gaat als volgt:

hulp op afstand

Activeer het Startmenu –> typ quick assist (1) in het zoekvak –>Klik nu op Quick Assist (2). Download eventueel de laatse versie uit de Microsoft Store als daar om gevraagd wordt. U kunt de app ook openen door de sneltoetscombinatie: Win + Ctrl + Q (Waarbij Win de Windowstoets is , deze vindt u linksonder op uw toetsenbord)

Het is wel van belang als u met de app werkt dat u over een Microsoft account beschikt. Anders kunt u geen gebruik maken van Quick Assist. Heeft u die niet dan kunt u die tijdens het instellen eenvoudig maken.

In het zojuist geopende Quick Assist scherm heeft u nu de keuze tussen hulp vragen of Iemand helpen (zie onderstaande afb.) 

Hulp vragen of hulp krijgen

Ondersteuning, hulp vragen of Iemand helpen
hulp op afstand Windows geven

Geef de beveiligingscode aan de persoon die u aan het helpen bent en vraag hem of haar deze stappen te volgen:

 • Open het Startmenu en selecteer Alle apps > Accessoires > Quick Assist.
 • Selecteer Ondersteuning krijgen en volg de instructies.
 • Als Gebruikersaccountbeheer verschijnt, selecteert u Ja om door te gaan.
 • Nadat deze stappen zijn voltooid, kan het enkele minuten duren voordat de apparaten zijn verbonden.
 • Iemand helpen met Quick assist werkt bijna net zo, alleen nu heeft u de code nodig van de persoon die u gaat assisteren.
5/5 - (5 stemmen)

7 gedachten over “Quick assist Windows hulp op afstand”

  • Hoi Harry,

   Dat is inderdaad een vreemd probleem wat ik al wel eens aan de hand heb gehad. Ik zou ook hier toch in eerste instantie gaan voor een reset van Quick Assist op beide computers zodat de instellingen weer worden teruggezet naar de beginwaarden, dan nog een keer proberen of het probleem is opgelost, ben benieuwd.

   Rechtermuisknop op de startbutton
   Apps en Onderdelen
   Optionele onderdelen
   Typ een Q
   Klik op en Verwijder Quick Assist
   De computer herstarten
   Rechtermuisknop op de startbutton
   Apps en Onderdelen
   Optionele onderdelen
   Een onderdeel toevoegen
   typ een Q
   Installeer Quick Assist opnieuw

  • Goedendag, dat is apart dat zou aan uw verbinding kunnen liggen of aan de servers bij MS. Want er zit geen tijd aan verbonden. Wat u even zou kunnen proberen is om Quick Assist te resetten door hem opnieuw te installeren. Dit doet u als volgt:

   Rechtermuisknop op de startbutton
   Apps en Onderdelen
   Optionele onderdelen
   Typ een Q
   Klik op en Verwijder Quick Assist
   De computer herstarten
   Rechtermuisknop op de startbutton
   Apps en Onderdelen
   Optionele onderdelen
   Een onderdeel toevoegen
   typ een Q
   Installeer Quick Assist opnieuw

   Als dit het probleem niet oplost dan kan het bijna alleen aan de verbinding liggen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.