Sneller opstarten programma’s

Tips om Windows optimaal te gebruiken zijn makkelijk maar vaak ook leuk. Dit keer eentje voor het razendsnel vinden van documenten en het opstarten van programma’s .

In Windows kunt u sneller programma’s opstarten door in het zoekvak van het start menu direct het trefwoord in te typen van het programma dat u wilt starten. Dit kan in alle Windows versies. Het principe werkt hetzelfde in alle Windows uitvoeringen alleen je moet even weten hoe dit toe te passen.

Snel programma’s opstarten in Windows 10

Nadat u een gebruiker heeft aangemeld in het Windows 10 systeem en terecht komt in het nieuwe startscherm, is het vooral de eerste paar keer even goed zoeken waar uw meestgebruikte apps staan. Maar wist u dat het nieuwe startscherm ook uitstekend en snel te bedienen is zonder muis, gewoon via uw toetsenbord?

Windows sneltoets
Windows sneltoets

U kunt namelijk in het startmenu direct met het typen van uw zoekopdracht beginnen. Maar dan moet u natuurlijk wel eerst naar dit startmenu. Het makkelijkste is als u dit doet via de Windows toets Windows toets links onder op uw toetsenbord. In het voorbeeld gaan we op zoek naar de Verkenner. Dus:

  1. Druk op de Windows toets Windows toets en begin meteen met typen met het woord: verkenner in de zoekbalk die u onder in het startmenu vindt. Dus nergens klikken maar direct typen als u de Windows knop indrukt. U zult namelijk al automatisch al in het zoekvak typen.
  2. Al tijdens het typen van de eerste letters laat Windows al de mogelijkheden zien van apps, bestanden en documenten die met de lettercombinaties te maken zijn.

Het enigste wat u nu nog hoeft te doen is op enter te drukken en de verkenner wordt opgestart. Dit kunt u niet alleen doen met alle programma’s op uw computer. Dus bv Paint, Word of met de games die u heeft geinstalleerd. Maar ook met alle bestanden en documenten die op uw harde schijf staan. Zolang u de naam maar weet.

snel opstarten programma windows 8.1
zoeken extra opties windows 8.1

Onder zoeken kunt u ook nog onderscheid maken tussen de plaatsen waar Windows moet zoeken. Dat kan zijn in de apps, de instellingen, afbeeldingen, documenten enz. Heeft u dit sneller opstarten van programma’s eenmaal onder de knie dan gaat u hier veel tijdwinst en plezier aan beleven.

snel opstarten van applicaties
snel opstarten van applicaties in Windows 10

In Windows 10 werkt het net zo, u drukt op de Windows toets en begint meteen met typen. Eenmaal gewend aan deze manier van opstarten, dan zult u nooit meer lopen zoeken naar “dat programma” of document wat “ergens” moet staan.

5/5 - (3 stemmen)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.