Het einde van de Internet Explorer

Microsoft had het een aantal maanden geleden al aangegeven dat ze zouden stoppen met de ontwikkeling van de Internet Explorer. een nadere datum zou nog volgen. Dit is nu zo ver. De Internet Explorer zal stoppen met werken op 15 juni 2022.

Geschatte leestijd: 2 minuten


Volgens Microsoft ligt de toekomst bij de browser Edge. De browser geeft een betere gebruikerservaring en functioneert sneller en dus beter. Vooral betere privacy en veiligheid opties mede te danken aan de basis die bestaat uit chromium van Google. Dit is dezelfde basis als Google Chrome. Microsoft Edge heeft eventueel een Internet Explorer mode. Deze modus is speciaal voor ontwikkelaars en de paar bedrijven die nog software gebruiken speciaal toegespitst op de oude browser.


Na de deadline van 15 juni 2022 wordt de Internet Explorer automatisch omgeleid naar de browser Edge. Vanzelfsprekend is het mogelijk om deze omleiding te negeren. Maar als u de uitgeschakelde browser dan toch gebruikt is het resultaat een computer kwetsbaar voor beveiligingsproblemen. En omdat speciale ingebouwde functies en die van Microsoft 365 worden gedeactiveerd, zullen veel webpaginas er niet meer uitzien zoals de ontwerper het in gedachten had.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.