Browser test Internet Explorer 10 de veiligste browser

De eerst lijn van de verdediging is vaak de Internet browser. Vooral vandaag de de dag is een veilige browser echt noodzaak. Internet criminelen zijn constant op zoek naar zwakke punten en gaten in uw verdediging. Browser hijackers en drive bye downloads zijn aan de orde van de dag. Verleden week nog, er bleek een veiligheidsprobleem te zijn met de Internet Explorer 8. Dit is inmiddels opgelost maar het zegt genoeg. De browser is niet recent en er worden niet actief veiligheids updates meer voor geschreven. Hieruit blijkt maar weer het belang van updaten.

En hoe is het eigenlijk met de andere browsers zoals Chrome, FireFox of de Internet Explorer 10. Zijn die wel veilig? Kunnen uw kinderen veilig surfen op het Internet? En kan u met een gerust hart uw bankzaken uitvoeren?

Browser malware onderzoek
Onafhankelijke browser test

Browser malware onderzoek

NSS Labs, Inc. een in de Verenigde Staten gevestigd onafhankelijk onderzoeksbureau. Het beveiligingsbedrijf heeft de wereldwijd de meest gebruikte browsers aan een grondig virus en malware onderzoek blootgesteld. De volgende browsers deden mee aan het onderzoek. Microsoft’s IE10, Google’s Chrome 25 en 26 de Mozilla Firefox 19 de Apple’s Safari 5 en tenslotte de nieuwe Opera 12. De reden van de twee Chrome browsers heeft te maken met een update die tijdens het testen uitkwam.

Gebruikte blocking technologie browsers
Gebruikte blok technologie browsers

De vijf browsers werden geinstalleerd op identieke virtuele Windows 8 computers en voorzien van de meest recente updates. Vervolgens werden de browsers 28 dagen lang bestookt met 754 diverse soorten, onder andere drive by, malware die op dit moment actief voorkomt op het Internet. Er werd gecontroleerd hoeveel malware daarvan werd tegengehouden en welke technologieën daarbij worden gebruikt. Die technologie werd op zijn beurt ook weer onder de loep gelegd en onder andere getest op betrouwbaarheid.

Drive-by malware probeert uw computer te infecteren vanaf het moment dat u op de site komt. En de malware probeert dit zonder dat u een actie uitvoert. Zonder dat u er erg in heeft  wordt er kwaadwillende software geinstalleerd.

Zoals je kan zien komt de Internet Explorer wel heel er goed uit de browser test. Je gaat er bijna vraagtekens bij zetten als je het verschil ziet tussen de IE10 en Safari, Firefox, and Opera. Google Chrome doet het goed en blijkt ook een veilige snelle browser. Voor het zeer uitgebreide 18 pagina’s tellende rapport kunt u terecht op de site van NSS Labs, Inc.

 

1 gedachte over “Browser test Internet Explorer 10 de veiligste browser”

  1. Nou, dat spreekt toch de meeste browsertest tegen.
    Ik gebruik normaal Firefox en heb na bovenstaande gelezen te hebben nog maar eens IE opgestart. METEEN een vervelende reclamebanner voor mijn neus. Nee helaas Microsoft, jullie hebben het niet helemaal voor elkaar. (Windows updates zijn allemaal up to date, dus daar ligt het niet aan)
    Voorlopig nog aan de Firefox.
    En Windows 7. want Windows 8 gaat aan mij voorbij…….

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.