Prullenbak op de taakbalk

Als u meerdere folders en pictogrammen op het bureaublad heeft staan dan kan het vervelend zijn om de prullenbak terug te vinden, tenminste dat is mijn ervaring. Ik was zo vaak mijn prullenbak kwijt dat ik veel tijd kwijt ben geraakt op zoek naar de prullenbak.

Prullenbak vastpinnen

Bij mappen en sommige programma’s is het mogelijk om deze vast te pinnen op de taakbalk. Helaas bij de prullenbak net weer niet. Daar moet toch wat op te vinden zijn? Inderdaad met een kleine instelling of tweak is het mogelijk om een (snelkoppeling) map te maken van de prullenbak en die vervolgens vast te pinnen op te taakbalk. Dit doet u als volgt:

1. Kopieer de volgende tekst: %Systemroot%\explorer.exe shell:RecycleBinFolder

prullenbak vastpinnen
2. Ga vervolgens met de muisaanwijzer naar een lege plek op uw bureaublad, klik met de rechtermuisknop kies “nieuw” en aansluitend op “snelkoppeling

3. Er opent zich een scherm, daar plakt u in het tekstvak de eerder onder punt 1 gekopieerde tekst. Dus onder “geef de locatie van het item op

4. Klik op volgende en ok.

5. De koppeling is nu klaar maar om het netjes af te maken gaat u op de nieuw aangemaakte map staan en klikt u met de rechtermuisknop. U kiest u voor eigenschappen en klikt u op de button: “ander pictogram” voer de volgende positie in %SystemRoot%\System32\SHELL32.dll 

6. Uit de afbeeldingen selecteert u de prullenbak als nieuw pictogram en sluit u het menu.

7. Tenslotte gaat u op de nieuwe map gaan staan, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u voor “aan de taakbalk vastmaken“.

prullenbak icoon taakbalk vastmaken

Vanaf nu hoeft u niet meer te zoeken naar uw prullenbak op het bureaublad. Deze is nu snel te vinden op de taakbalk. Tot zover deze prullenbak tip!

5/5 - (3 stemmen)

7 gedachten over “Prullenbak op de taakbalk”

  1. Ik heb de nieuwe windows 1803 (April 2018) geinstalleerd, mar als ik nu mn aangemaakte prullenbak voor de taakbalk heb gemaakt staat er in “eigenschappen >>> ander pictogram” geen prullenbak icoontje meer.

    • Hoi Kees,

      Welkom op de Windows Helpdesk, ik denk dat je bedoelt als je het bestandje wat je weg wilt gooien sleept naar de prullenbak op de taakbalk. Dan gaat inderdaad niet lukken. Het blijft natuurlijk een snelkoppeling en niet een echte prullenbak. Wat ik zelf doe is rechts klikken op het bestand wat ik weg wil gooien en dan te kiezen voor verwijderen.

      De snelkoppeling is bedoelt om snel je prullenbak te vinden en open te klikken als je op zoek bent naar een bestand wat je weggegooid hebt. Hopelijk heb ik je vraag beantwoord.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.