Windows geinstalleerd op 1.4 biljoen apparaten

Windows is geinstalleerd op 75% van alle computers. Dit maakt van Windows het meeste gebruikte computer besturingssysteem ter wereld. Appel met macOS komt volgens Statcounter niet in de buurt en blijft hangen op 15 %. En dit gat zal alleen nog maar groter worden als we Microsoft CEO Satya Nadella mogen geloven. Volgens de heer Nadella laat het marktgedeelte van Microsoft namelijk ook groei zien in het vierde kwart van 2021 .

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoeveel installaties heeft Windows 11 nu?

Hoeveel van deze machines ook daadwerkelijk Windows 11 als besturingssysteem geinstalleerd heeft wordt In het midden gelaten. Microsoft hoopt vanzelfsprekend dat mensen die in het bezit zijn van een Windows 10 computer met de vereiste hardware ook gebruik gaan maken van de upgrade naar Windows 11.

Source: StatCounter Global Stats – OS Market Share

De CEO van Microsoft wilde dus geen aantallen noemen maar wat hij wel kwijt wilde is dat hij erg blij is met hoe het besturingssysteem is ontvangen door de gebruikers. Hij ziet meer en langer gebruik dan Windows 10 met een hogere kwaliteit. Verder in het midden latend wat daar precies mee bedoeld werd.

Persoonlijke ervaring

Onze ervaring bij de Helpdesk is dat Windows 11 bij de meeste gebruikers nog niet is geïnstalleerd. We lijken massaal trouw te blijven aan Windows 10. Dit heeft een aantal mogelijke oorzaken. Een ervan kan zijn dat de Windows 11 upgrade gewoonweg nog niet bij iedereen wordt aangeboden.  Een andere reden is het vertrouwen, wat gebeurd er met mijn bestanden en apps als ik de upgrade start. Kan ik straks in Windows 11 mijn favoriete programma’s nog wel openen?  En wat vanzelfsprekend ook niet echt meewerkt zijn al de negatieve upgrade ervaringen uit het verleden.

Bent u al overgegaan naar Windows 11? En zo ja wat waren uw ervaringen met de upgrade en wat zijn ze bij dagelijkse gebruik? Wij zijn erg benieuwd en zien een reactie graag tegemoet.

Rate this post

2 gedachten over “Windows geinstalleerd op 1.4 biljoen apparaten”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.