Update 1 Windows 8.1 verplicht

Afgelopen 8 April 2014 is op “patch Tuesday”  de nieuwe update 1 voor Windows 8.1 beschikbaar gemaakt voor download en installatie. Deze update maakt een zogenaamde “servicing baseline” wat inhoud dat na installatie van de nieuwe 8.1 update 1 er een hele nieuwe basis voor toekomstige service updates is gemaakt.

 

Windows 8.1 update 1
De “verplichte update” Windows 8.1 update 1

 

Een “basis” die u nodig heeft om voortaan updates te kunnen installeren. Is uw Windows 8.1 computer volgende maand tijdens “patch Tuesday” niet in het bezit van deze nieuwe update 1 dan is het niet mogelijk om de nieuwe updates te installeren. Met alle bijkomende mogelijke beveiligingsproblemen tot gevolg.

Verplichte update 8.1 /1

Niet zo netjes van Microsoft. Het is de snelste opgave van een besturingssysteem ooit. Windows 8.1 heeft al afgedaan. Dit is eerste keer dat Microsoft voor deze manier van updaten kiest. Sloeg je om welke reden dan ook een servicepack over in Windows Vista of Windows 7 dan was dit geen probleem. Het bleef.gewoon mogelijk om de latere updates te installeren en de computer up to date en zo veilig te houden. Vooral nu dat er een aanzienlijke groep gebruikers is die problemen ondervindt met het installeren van Windows 8.1 update 1 en nu verplicht wordt om deze update problemen op te lossen. De keuze om de update over te slaan is er niet, omdat anders toekomstige Windows 8.1 updates gewoonweg niet meer worden aangeboden.

Voor de Windows computers die de automatische update functie hebben ingeschakeld hoeven verder geen speciale maatregelen te worden getroffen. Volgens Microsoft zal “Windows 8.1 update 1” automatisch op de achtergrond voor 13 mei geïnstalleerd worden.

Update 12-5-2014: Verplichte update verlengd met een maand

 

Windows 8

Ik heb Windows 8 en heb de 8.1 update nooit geinstalleerd moet ik nu evengoed ook updaten om updates te blijven ontvangen? Nee, het lijkt vreemd maar als u niet heeft gekozen voor de 8.1 update dan kunt u Windows 8 gewoon blijven gebruiken en iedere maand netjes de nieuwste Windows updates downloaden en zonder problemen installeren voor uw Windows 8 systeem.

Rate this post

7 gedachten over “Update 1 Windows 8.1 verplicht”

  1. ik heb 8.1 al een tijd maar sinds afgelopen week de nieuwe update slaat steeds alles vast reageerd de muis & toetsenbord niet meer vooral als ik de externe hd’s er achter heb (3x)

  2. Best leuk al die verplichte updates, maar ik krijg al meer dan een maand 8.1 niet eens geinstalleerd. Ik heb alle tips en trucs gevolgd op de ondersteuningspagina, maar na rebooten blijft de oude 8 versie terug gezet worden. Ik ben er inmiddels wel klaar mee

  3. Micro-Sof is goed bezig, een verplichte update voor een OS dat niet eens te installeren is. Je leest niets anders dan berichten van problemen met Windows 8.1, waarom zou je er in hemelsnaam aan beginnen en dan noch een verplichting tot downloaden aan toe, wie denkt Microsoft wel dat het is. Microsoft maakt op deze manier de overstap naar een, gratis, Linux OS meer en meer aantrekkelijk.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.