Update 1 Windows 8.1 verplicht

Afgelopen 8 April 2014 is op “patch Tuesday”  de nieuwe update 1 voor Windows 8.1 beschikbaar gemaakt voor download en installatie. Deze update maakt een zogenaamde “servicing baseline” wat inhoud dat na installatie van de nieuwe 8.1 update 1 er een hele nieuwe basis voor toekomstige service updates is gemaakt.

 

Windows 8.1 update 1

De “verplichte update” Windows 8.1 update 1

 

Een “basis” die u nodig heeft om voortaan updates te kunnen installeren. Is uw Windows 8.1 computer volgende maand tijdens “patch Tuesday” niet in het bezit van deze nieuwe update 1 dan is het niet mogelijk om de nieuwe updates te installeren. Met alle bijkomende mogelijke beveiligingsproblemen tot gevolg.

Verplichte update 8.1 /1

Niet zo netjes van Microsoft. Het is de snelste opgave van een besturingssysteem ooit. Windows 8.1 heeft al afgedaan. Dit is eerste keer dat Microsoft voor deze manier van updaten kiest. Sloeg je om welke reden dan ook een servicepack over in Windows Vista of Windows 7 dan was dit geen probleem. Het bleef.gewoon mogelijk om de latere updates te installeren en de computer up to date en zo veilig te houden. Vooral nu dat er een aanzienlijke groep gebruikers is die problemen ondervindt met het installeren van Windows 8.1 update 1 en nu verplicht wordt om deze update problemen op te lossen. De keuze om de update over te slaan is er niet, omdat anders toekomstige Windows 8.1 updates gewoonweg niet meer worden aangeboden.

Voor de Windows computers die de automatische update functie hebben ingeschakeld hoeven verder geen speciale maatregelen te worden getroffen. Volgens Microsoft zal “Windows 8.1 update 1” automatisch op de achtergrond voor 13 mei geïnstalleerd worden.

Update 12-5-2014: Verplichte update verlengd met een maand

 

Windows 8

Ik heb Windows 8 en heb de 8.1 update nooit geinstalleerd moet ik nu evengoed ook updaten om updates te blijven ontvangen? Nee, het lijkt vreemd maar als u niet heeft gekozen voor de 8.1 update dan kunt u Windows 8 gewoon blijven gebruiken en iedere maand netjes de nieuwste Windows updates downloaden en zonder problemen installeren voor uw Windows 8 systeem.