Windows 8.2, Windows 9 en een Chrome stijl os Windows Cloud

Windows 8.1 update 1 is alweer verleden tijd, laten we eens kijken wat de Windows geruchten machine volgens WZOR nog meer voor ons in petto heeft. WZOR is een Russische blogger die in het verleden al heeft bewezen over goede contacten bij Microsoft te beschikken. Het leek na de sluiting van zijn site na de arrestatie van Alex Kibkalo, een voormalige Microsoft architect die geheimen lekte, voorbij te zijn maar niets is minder waar, WZOR laat weer van zich horen.

Het nieuwe Windows startmenu

Het nieuwe Windows startmenu

Het startmenu wat uit de doeken werd gedaan op de build 2014 zal aan het einde van de zomer begin van het najaar uit worden gerold.  De naam die de update krijgt is Windows 8.1 update 2 of misschien zelfs wel Windows 8.2. Er schijnt nogal een verhitte discussie gaande te zijn in Redmond hoe de update te noemen.

Windows 9

Microsoft werkt momenteel aan een tweede generatie Metro interface die onderdeel zal gaan uitmaken van Windows 9. Maar wat dit precies inhoudt is nog onduidelijk. Maar dat de interface zal gaan veranderen in Windows 9 is wel zeker. Wat ook zeker is dat het startmenu, wat al vanaf het begin in Windows 8 aanwezig had moeten zijn wel in Windows 9 te vinden zal zijn. Met verschil in design bij de touchscreens uitgeruste systemen, daarin zal het startmenu weliswaar ook aanwezig zijn maar anders ontwikkeld worden. En ander punt van discussie in Redmond is wat te doen met Windows 9. En daarmee bedoelt men gratis aanbieden in de cloud?  Of weer als vanouds aanbieden als betaald besturingssysteem?

Windows Cloud

Ook is Windows op dit moment bezig met een prototype besturingssysteem genaamd “Windows Shadow Cloud”. Windows Shadow Cloud zal een werkende Internet verbinding nodig hebben om volledig functioneel te zijn en het zal gekoppeld worden aan de bios van uw PC. Het is mogelijk om Windows Cloud zonder Internet verbinding te gebruiken maar dan zal het een beperkte functionaliteit hebben te vergelijken met Windows starter. Waarschijnlijk zal Windows Cloud vergelijkbaar zijn met het Chrome besturingssysteem wat te vinden is op de Chrome books van Google. Er is verder nog niet veel te vertellen over dit Top Secret project. Maar dat Microsoft zich mengt in de “Cloud Race” is al langer duidelijk.

All met al zijn ze druk bezig in Redmond. Al moet natuurlijk benadrukt worden dat dit geruchten zijn. Geruchten die weliswaar uit een bron komen die zich in het verleden meer dan eens bewezen heeft, maar niettemin het blijven geruchten. Wat denk jij ervan? Wat moet Windows doen?  Een Cloud based gratis besturingssysteem? Of toch blijven bij het oude vertrouwde.

bron: Win Community Rusland

Rate this post
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

7 gedachten over “Windows 8.2, Windows 9 en een Chrome stijl os Windows Cloud

 1. blankvinnius

  Ik had windows 8 draaiend 2 dagen na annoncering. daarna nog 2 goedkope licenties gekocht voor ca. 30 euro. Nu dus draaiend op 3 computers, met gratis updates naar 8.1. Nauwelijks problemen. Dat start menu is een non-issue. ik heb nog nooit zo’n duidelijk overzicht gehad van alles wat geïnstalleerd is op mijn PC, incl. windows programma’s. dat laatste moet je bij Instellingen/Tegels wel even aanzetten. En alles snel te vinden via Zoeken. De meeste mensen blijven hangen in het verleden omdat ze te beroerd zijn om even een goede W8 tutorial te zoeken en te lezen. Die zijn volop aanwezig op het Internet.

  1. blankJan Talens Bericht auteur

   Hoi Vinnius,

   Bedankt voor je positieve bericht en je tip. Het is inderdaad dat als je er aan gewend bent je het startmenu niet eens mist.

 2. blankKarel

  Late reactie, maar ik vind dat Windows goed bezig is door alles te verenigen en dit moeten ze absoluut doorzetten. Daarom moeten ze geen ‘aparte’ Windows Cloud uitbrengen maar moet dit een integraal onderdeel zijn van de volgende Windows versie.

  Het uitbrengen van Windows RT bracht ook veel verwarring bij de consument ondanks dit slechts twee verschillende Windows versies zijn. Juist het samenvoegen van de Windows, Windows Phone en RT store en functionaliteiten zou mooi zijn. Dit ondersteunen met Windows Cloud brengt meer functionaliteiten met zich mee. Alles tesamen een sterke concurentie positie tegenover iOS, Google Chrome en Linux.

  Wat betreft de prijsstelling van de volgende Windows; voor een zachte prijs zoals Windows 8, een introductieprijs van €30 was erg welkom!

 3. blankA3aan v.d.B.

  Eerlijk gezegd interesseert mij “Een Cloud based gratis besturingssysteem? Of toch blijven bij het oude vertrouwde.” geen ene bal. Wát MS ook doet, als het geen betrouwbaar, zonder problemen werkend OS is, jaagt MS mij, en ik weet zeker velen, naar een ander OS. Mijn mail box stroomt over van de berichten over Windows 8.1 problemen. Het is of niet te downloaden of, na veel vijfen en zessen downloaden, is het niet te installeren of werkt niet zoals het zou moeten. Tot nu toe werk ik met Windows 8 en ga niet over tot een upgrade, hoe vaak ik ook de, niet gewenste, boodschap krijg tot upgraden naar Windows 8.1.

  Het upgraden mag dan gratis zijn, wat heb ik aan en disfunctionerend OS, met nog de verplichting voor o.a. outlook tot het aanmaken van een account bij MS. Een prima werkend mailprogramma als Mozilla Firefox heeft geen, verplicht, account nodig en is nog gratis ook. Diverse Linux OS-en draaien uitstekend en zijn eveneens gratis.

  MS mag best de andere kant uitkijken en zich van kritiek niets aantrekken, het oeroude Hollandse gezegde zou hen wel eens de das om kunnen doen, wie niet horen wil moet dan maar voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.