Problemen met Windows 8.1 update

Windows 8.1 update onvindbaar

Microsoft heeft de Windows 8.1 update beschikbaar gemaakt aan het grote publiek. Heel erg mooi, behalve als je hem niet kan vinden. De officiële manier om de Windows 8.1 update te vinden en te downloaden is via de Windows-store. Maar ook automatisch moet Windows 8.1 zonder problemen een melding aan gaan geven dat de update beschikbaar is om te installeren. Wil je niet wachten totdat de computer deze melding laat zien, dan vind je het standalone update pack van Windows 8.1 hier: Windows 8.1 downloaden

Geen 8.1 update in Windows App Store

  Nog steeds geen 8.1 update in je App store? Mogelijke oplossing: Sluit de Windows store door links onder op de Windows knop van je toetsenbord te drukken en/of met de muisaanwijzer in de linkerbovenhoek van het Metro scherm te gaan staan en met de rechtermuisknop te kiezen voor sluiten. Start de computer opnieuw op, open de App-Store opnieuw en de update zal moeten verschijnen.

Weinig resultaat? Dan heeft je computer waarschijnlijk aanvullende updates van Windows nodig. Namelijk de “KB 2871389” U vindt de updates hier: Voor de 32 en 64-bit Windows 8 computer

Ziet u andere updates tevoorschijn komen als u uw computer controleert op Windows updates dan ook deze installeren. De computer opnieuw opstarten en vervolgens opnieuw in de App store op de 8.1 update controleren via de eerder besproken methode.

Reset Windows Store

windows store resetten

Linksonder in uw scherm met de muisaanwijzer gaan staan. Klik vervolgens met de rechtermuisknop. Kies voor opdrachtprompt (administrator) Typ aansluitend wsreset

Foutmelding 0×80070652 en 0×80070057

Sorry, we couldn’t complete the update to Windows 8.1. We’ve restored your previous version of Windows to this PC. 0xC1900101  –  0×40017

De bovenstaande foutmelding kan ook worden gegeven, de installatie wordt teruggedraaid naar Windows 8. Mogelijke oplossingen voor deze foutmelding kan zijn:

 • Sluit uw adapter aan voor dat u met de update van start gaat.
 • Zorg dat uw alle recente updates heeft geinstalleerd. Ga naar Windows update en installeer de alle updates. Zowel de normale als optionele updates. Vaak wordt de foutmelding  0×80070652 en 0×80070057 gegeven als de video kaart drivers niet up to date zijn. Vaak betreft het hier Nvidia drivers update deze. Of beter nog, ga naar de site van uw hardware fabrikant en kijk of er updates zijn voor de hardware van uw computer.
 • Installeer de meest recente bios voor uw computer.
 • Zorg dat zo min mogelijk hardware is aangesloten op de computer voor dat u de update start.
 • Een andere oplossing kan zijn: Klik met de Rechtermuisknop in de linker hoek ga naar: apparaatbeheer –>beeldschermadapters –> rechtsklik uw videokaart en kies installatie ongedaan maken. Direct daarna uw 8.1 update installeren. Dus niet opnieuw opstarten.
 • Controleer uw computer op SteelSeries Engine software. Muis, toetsenborden enz. Gevonden? Verwijder deze en probeer de update vervolgens opnieuw te installeren.

Windows 8 Enterprise updaten 8.1

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel zo ook met deze Windows update. Heeft u Windows Enterprise dan gaat deze update momenteel aan uw neus voorbij. Tenminste voor onbepaalde tijd, het is maar net wanneer de IT afdeling beslist dat het tijd wordt voor Windows 8.1.

 

Evaluatieversie Windows RT 8.1

Surface bijwerken van Windows 8.1 Preview
Surface bijwerken van Windows 8.1 Preview

Bent u een Surface gebruiker en u gebruikt momenteel de Windows RT 8.1 preview en u heeft problemen met het updaten van de evaluatieversie naar de uiteindelijke versie van Surface dan vindt u via de volgende link de hulp die u nodig heeft. Surface bijwerken van Windows 8.1 Preview

 

Heeft u uw Windows 8.1 update toch geinstalleerd gekregen met een methode die niet op de site of in de reacties staat dan willen wij hem graag weten zodat andere mensen misschien geholpen zijn met uw oplossing. Alvast bedankt voor uw reactie!

 

5/5 - (1 stemmen)

297 gedachten over “Problemen met Windows 8.1 update”

 1. Ik heb last van de melding; De updates kunnen niet worden voltooid, wijzigingen ongedaan maken, schakel de computer niet uit.
  Dit is hij al uren aan het doen en ook bij opnieuw opstarten blijft hij dat weergeven.

 2. Hallo,

  ik heb nu al bijna 4x (straks word helaas de 4e x) die update gedaan, maar ik vind waardeloos. Ik kan als het eenmaal klaar is helemaal geen muziek afspelen!!!! Elke keer kan die het bestand niet afspelen of zo en ik heb wel gewoon muziek, want YouTube en BearShare bijv. kan ik gewoon wel muziek luisteren. Ik kan die media player ook niet verwijderen of iets.
  Iemand enig idee hoe ik het kan oplossen? Zit me nu al dood te irriteren, want straks moet ik m dus opnieuw installeren. Heb een paar dagen uit kunnen stellen, maar nu niet meer.

 3. Ik heb hier al veel korte metten mee gehad, en vindt dit een erge miskoop.
  Kan moeilijk spellen spelen op mijn laptop terwijl het de nieuwste videokaarten en veel geheugen bezit (game laptop), maar kan niet eens nieuwe spellen spelen zoals battlefield, Far cry of de sims 4.

  echt waardeloos, ik dacht dat Microsoft al hiervoor een oplossing had.
  Windows 7 was vele malen beter en windows 8 moest je nooit nemen

  Ps oplossing: zet een eerder gemaakte backup (zonder dit probleem terug) of voer fabrieksherstel uit.

 4. Na het upgraden naar windows 8.1 kan mijn laptop niet meer op het internet. Alles geprobeerd maar hij kan op geen enkele manier meer verbinding maken met het netwerk. Heel erg vervelend want ik heb internet echt nodig…. Wie kan mij hierbij helpen?

  • Er is maar 1 oplossing (weet ik uit eigen ervaring). Een fabrieksherstel. Dat betekent dus dat je al je software opnieuw zal moeten installeren en van te voren al je data extern moet backupppen. Er is nog een oplossing, die klinkt flauw maar is zeker wat ik binnenkort ga doen: Ik stap over op Apple. Windows is het slechtse wat er ooit voor een pc is uitgevonden.

 5. Help, help! Ik heb een tijdje geleden een update gedaan naar 8.1 (Nieuwe Asus gekocht in september). Ik kan geen enkele map meer openen op mijn pc, verkenner lukt ookt niet. Als ik er op klik, kom ik leukweg terug op mijn bureaublad. Kan iemand mij aub helpen…

 6. Gister een nieuwe Asus E15 gekocht met W8.1
  Vandaag werd er een update gedaan van W8.1 en tot mijn grote verbazing wordt het wachtwoord in het eerste scherm niet geaccepteerd
  Begon te twijfelen of ik wel het juiste ww had dus toen maar een ander geprobeerd zonder resultaat.
  Ik ga ervan uit de dat het het ww van Microsoft Windows is
  Via een andere laptop dus deze gewijzigd ………. fout

  is er iemand die me hier mee kan helpen …..

 7. nieuwe hp laptop, windows 8.1, 64 bit. nog even wennen. windows update blijft wel lopen, zonder resultaten te geven. moet ik eerst registreren ofzo. zou graag hebben dat ik kan updaten, als er updates zijn.

  • Wat bedoelt u precies met “lopen” haalt de computer wel updates binnen maar installeert hij deze niet? Anders even contact opnemen met de telefonische helpdesk, controleren en configureren wij Windows update voor u. Is namelijk belangrijk dat dit wel goed staat ingesteld zodat er geen problemen worden veroorzaakt.

 8. Ook ik heb problemen met windows 8.1. Heb al 2x een fabrieksherstel uitgevoerd. Ook ik heb verbindingsproblemen. Office die niet goed werk, geen preview. Wat ik tot nu toe gedaan heb is als de laptop in slaapstand gaat hij de WIFI niet uitgeschakeld. Tevens heb ik de update van mijn driver van Artheros AR9485 teruggedraaid en volgens mij gaar het dan beter. Afwachten

 9. hoi, ik heb een vraagje ik heb laatst een nieuwe laptop gekocht met de nieuwste windows er al standaard op. alleen nu wil ik mijn laptop terug zetten naar fabrieksinstellingen maar blijft windows er dan gewoon opstaan?

 10. als ik bezig ben met installeren van 8.1 kom ik niet verder dan de laad afbeelding van windows daar blijft hij hangen. en deze gebeurt nadat hij geinstelleert heeft.
  heb hem een x 9 uur mee bezig laten gaan en hij bleef gewoon hangen.
  heb zelfs bij de logboek gekeken en was inderdaad 9 uur niks aan het doen tot dat ik heb uit heb gedaan

 11. Ik heb gisteren mijn Laptop (een Asus X75VC-TY086H) upgedate naar windows 8.1 vandaag wou ik even een spelletje doen. Nu zegt de laptop dat er geen ondersteunende videokaart is gevonden. Terwijl ik de vorige dag het spel nog wel gespeeld hebt. Op Netflix wordt er gezegd dat er een probleem is met de media van Windows. Wat kan er met de Laptop aan de hand zijn? Wie kan mij helpen?

 12. ik ben een fan van windows 8 maar totaal niet van 8.1
  ik ben er met ene paar uur al helemaal klaar mee en wil er van af
  ik heb al geprobeerd handmatig terug te zetten naar 8 maar tevergeefs

  laatste optie is terug zetten naar fabriek instellingen
  nadeel ik heb er een aantal spellen op staan die ik maar beperkt kan installeren
  dus met beetje pech ben ik meer dan 100 euro kwijt aan spellen door dus een update

  heeft iemand een oplossing graag hoor ik het

 13. ik heb gisteren de windows 8.1 update geïnstalleerd. daarna stond de verkeerde monitor in de instellingen. nadat ik de juiste driver geinstalleerd heb geeft het beelscherm alles in grijstinten weer. kan iemand mij helpen?
  ik heb een philips 24e7LHAB monitor

 14. Mijn update naar windows 8.1 verliep vlot. Het probleem is, dat als ik nu een app wil downloaden er steeds een foutmelding komt of de app gewoon niet download. Vaak download hij al meteen 60% om daarna weer op nul te staan omdat de verbinding met windows store verbroken is, hoewel dit niet aan mijn internet ligt.
  Wat is hier de oorzaak van, en vooral, hoe is dit op te lossen?

 15. Ook ik heb windows 8.1 nu op mijn laptop en sindsdien heb ik geen draadloos internet meer. Via mijn smartphone kan ik wel met laptop online gaan.
  Internet via de kabel werkt ook perfect.
  Wie kan me verder helpen?
  Bedankt!

 16. Ik heb sinds de Windows 8.1 update problemen met het laden van pagina’s. Dat wil zeggen, de ene keer wordt de pagina volledig en goed geladen maar in 50% van de gevallen laadt hij de pagina niet, of onvolledig. Ik heb dit probleem bij zowel Firefox als Chrome.
  Geen idee hoe dit probleem op te lossen!?

 17. Ik heb 8.1 gedownload, alles goed. Alleen wil mijn beeldscherm niet meer lichter of donkerder. Hij blijft op een bepaalde stand staan waardoor ik bijna niet aan het werk kan op mijn laptop.
  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 18. Bij mij doet de store het niet meer (al 2 maanden niet) alles geprobeerd (wsreset enz) nu werken de alt codes ook niet meer. Dat is lastig. IE heb ik er afgehaald nu werk ik met chrome

  • Hoi Yvonne,

   Bedankt voor je berichtje, zou je eens in het configuratiescherm onder systeem en beveiliging, problemen detecteren en oplossen en dan klikken op problemen met Windows update oplossen.(uitvoeren als administrator) Klein kansje dat dit je probleem oplost.

 19. Ik heb sinds de update naar windows 8.1 geen mogelijkheid meer om verbinding te maken met mijn wifi netwerk. Hij geeft de optie gewoon niet meer. Iemand een oplossing?

  • Hoi Renée, bedankt voor je berichtje, Kijk eens in apparaatbeheer of je draadloze netwerkadapter aanstaat. Het kan ook zijn dat je adapter uitstaat en dat je hem weer moet aanzetten via het toetsenbord met een sneltoetscombinatie. Anders even bellen zo gebeurd en werkt wat makkelijker.

   • Renée, als de sodemieter terug naar Windows 8 en nooit meer upgraden naar Windows 8.1. Niet dat Windows 8 nu zo’n geweldig OS is, maar met 8.1 haal je alleen maar problemen op je hals, Lees maar eens de voorgaande posts, narigheid en niets anders dan narigheid met 8.1

    Microsoft moet de ogen uit de kop schamen om zo’n gedrocht op de wereld te brengen.

    • Windows 8.1 is een prima besturingssysteem het functioneert erg goed. Er waren wat problemen met het installeren van het eerste update pakket. Maar daar is aan gewerkt en de problemen zijn inmiddels opgelost. Vindt het vervelend voor u dat u evengoed nog steeds problemen heeft. Om te reageren op uw opmerking: De reden dat hier zoveel problemen staan met het updaten naar win 8.1 komt door de naam van het artikel.

     Over het algemeen is men nu zeer tevreden over Windows 8.1. Vooral na de laatste update die echt aan te raden is. De muis en toetsenbord functie is er erg op vooruit gegaan.

     • Na de terugkeer naar windows 8 heb ik alle mogeijke onderdelen van Microsoft verwijdert, geen office meer, geen IE, geen Mediaplayer etc. Sindsdiens draait mijn laptop als een tierelier. Je denkt toch niet dat ik nu het risico ga lopen door weer een update te draaien naar 8.1? Ik kijk wel lekker uit. Vooral omdat u niet uitlegt wat er verbetert is. Is directx 11.2 uit de update gehaald bijvoorbeeld. Die was namelijk de oorzaak dat heel veel software niet meer functioneerde. Vertel mij nu eerst maar eens wat ik er beter van wordt door naar 8.1 te gaan t.o.v. 8.0 en wat er dan verbetert is. Met de huidige informatie is de gok veel en veel te groot. Voorlopig ben ik nog niet overtuigd en wordt mijn voglende pc een Apple.

     • Nou Jan, een prima besturingssysteem, daar verschilt men van mening, Uw verdediging van Microsoft is te prijzen.U hoeft zich geen zorgen te maken, ik heb geen problemen, simpel geen upgrade naar Windows 8.1 doen vooraleer Microsoft zijn zaakjes waterdicht voor elkaar heeft. Dat er “zoveel” problemen staan, en niet alleen hier maar óók bij andere links ( bv “zwart scherm”) is evident, je gaat je problemen met je fiets niet bij de bakker melden.

      Mijn muis, toetsenbord, screen etc. het werkt allemaal prima, derhalve voor mij, en ik kan het iedereen aanbevelen, geen enkele reden, zoals ik ook eerder aangaf, over te gaan naar Windows 8.1.

      Vriendelijke Groet, A3aan.

   • Wifi staat gewoon aan, dat geeft ie aan met de lichtjes maar het lijkt alsof hij geen optie meer heeft om met wifi te verbinden. De enige netwerken die die heeft is breedband, Ethernet en VPN.

 20. Net update gedaan naar 8.1, omdat hij het zo lief vroeg. Nu al spijt. Hij probeert al een uur lang opnieuw op te starten en om de minuut of 2 hoor ik een tik. Blijft nu hangen.

  Wat moet ik doen? Kan ik hem geforceerd uit doen?

  Had ik maar eerst gaan lezen voordat ik de update deed!

  Alvast bedankt!

  Gr. Ted

  • Tja, win 8.1 is zo ongeveer het slechtste dat MS ooit gemaakt heeft. NIet alleen de problemen dat je blijft hangen maar zelfs als de boel gelukt is, onstaat een drama. Er is een grote kans dat veel van je software niet meer werkt. Bij mij werkte 6 applicaties niet meer waarvan de nieuwste niet meer dan 3 maanden oud was. Het zit hem in de directx die ingebakken zit in Win 8.1, die is echt rampzalig. Het enige wat ik je kan adviseren, en wat ik zelf ook gedaan heb, is een fabrieksherstel. Dus wel even goed je data e.d. backuppen zodat je die later weer terug kunt zetten. En daarna? NOOIT MEER OVERSTAPPEN NAAR 8.1. Eigenlijk heb ik nog een advies, eentje die ikzelf mij voorgenomen hebt: De volgende computer wordt een Apple! En daarna nooit meer Windows. Nog een tip, als je alles weer hebt draaien op de 8.0, zet dan alles uit wat van Microsoft is, dus de Internet Explorer, de Mediaplayer etc. Je machien wordt er stukken stabieler van. Oh ja, ook gewoon Open Office installeren en geen Office want dat is/blijft ook een ramp!

 21. Beeldscherm wordt niet herkent in apparaatbeheer

  Goedemorgen

  Heb een dualboot met W7 en W8. AMD/Ati HD 6970 videokaart en werk met 5 beelschermen. Deze combinatie werkt al jaren prima. Niets mis mee en ben tevreden.

  Gisteren W8.1 op een nieuwe HD er naast gezet. Ook prima. Werkt goed. Echter heb ik maar 4 beeldschermen in apparaatbeheer. Zowel in Catalyst Control Center als ook ” rechter muisklik en resolutie aanpassen op bureaublad” etc. worden er maar 4 schermen getoond. Heb de laatste driver en CCC opgehaald bij AMD en geïnstalleerd.

  Kies in keuzescherm voor W8.1 en heb het hoofdscherm en het scherm wat niet herkent wordt aan staan. Vervolgens verschijnt het blauwe W8 logo en het draaiende cirkeltje op beide schermen.

  De hele opstart draait op beide schermen. Echter net voordat het bureaublad op het hoofdscherm verschijnt gaat het 2e scherm op zwart en wordt het groene aan/uit ledje op het scherm geel. Hetzelfde als stand-by.

  Mijn inziens is het geen hardware probleem omdat het in W7 en W8 prima werkt. Zelf natuurlijk eerst geprobeerd op te lossen, maar helaas.

  Gaarne jullie hulp.
  Groet.

 22. Na de update naar windows 8.1 werkt mijn videokaart niet meer optimaal. Spelletjes zijn heel traag geworden. Alles drivers up to date gedaan. Mensen van de Powerservice van Saturn konden de oorzaak van het probleem niet achterhalen….

 23. Na update windows 8.1 kon ik mijn helderheid van het scherm niet meer veranderen,…hier kwam ik achter nadat ik deze éénmalig wel donker kon zetten maar vervolgend niet meet lichter
  .Terug naar de winkel en alles opnieuw moeten installeren ,..wist toen nog niet dat het door de update kwam dus vrolijk deze weer geïnstalleerd waarna de knoppen voor deze instellingen van het beeldscherm niet meer reageren …ook niet via andere wegen. pff

  Hoe los ik dit op ,..of moet ik weer alles er af gooien en opnieuw installeren?
  bah,..

  oplossingen zijn welkom

  gr. Marcel

 24. Met twee vingers tappen geeft geen rechtermuisklik meer! Heel irritant want dat gebruikte ik echt altijd en zou het graag terug willen! (windows 8.1)

  Als ik mijn computer opstart krijg ik de melding op het bureaublad dat windows niet kan verbinden met group policy client. Ook duurt het heel erg lang voordat google chrome opstart. Daarbij loopt de verkenner continu vast als ik de rechtermuisklik doe om bijvoorbeeld een nieuwe map aan te maken oid (waarbij een map kopieëren vaak geen probleem is en snel wordt gedaan).

  Hopelijk kan er wat aan worden gedaan, want ik heb de computer pas een jaartje. Helaas is deze eigenlijk al volledig vernieuwd in juni 2013 omdat ze de harde schijf en moederbord hebben moeten vervangen.

 25. beste

  sinds 2 weken heb ik een nieuwe laptop (toshiba) en sinds gisteren, na een update, werkt de touchpad niet meer vanaf windows volledig is opgestart.
  Als ik mij afmeld, gaat hij wel. Enig idee ?

 26. poging tot gedaan om windows 8.1 te downloaden, na downloaden geeft ie aan dat het niet is gelukt. Log ik in geeft ie aan dat ik op een tijdelijk account zit en al mijn documenten zijn weg! HELP weet iemand een oplossing.

 27. Ook de update naar 8.1 gedaan. Ik kan geen foto’s in Live PhotoGallery bekijken, deze wordt vervolgens afgesloten met een foutmelding. Videolinks kan ik ook niet bekijken en IE wordt dan direct afgesloten met een foutmelding. Maar het belangrijkste is dat ik in Live Mail mails niet beantwoorden en nu werkt Mail helemaal niet meer en krijg de melding: Het programma is mogelijk niet goed geïnstalleerd(0x80041161). Erg vervelend allemaal. Hoe deinstaleer ik 8.1, want daarvoor had ik geen problemen.

  • Helaas is dat niet mogelijk. U zou als u dat wilt een systeemrecovery kunnen doen maar dan begint u weer helemaal opnieuw. Ik denk dat als ik uw problemen bekijk het probleem bij de videokaart ligt. De drivers van de kaart controleren en opnieuw downloaden installeren zal het probleem oplossen.

 28. Kun je ons niet simpelweg een offline standalone Windows 8.1 voorzien. Het kan toch niet zo moeilijk zijn voor jullie om daar een module in te programmeren of deze dan wordt gebruikt voor een upgrade van een legale Windows 8. Elke keer die rondslomp met downloaden van updates en deze nieuwe OS. Het zou mijn werk een stuk sneller, en goedkoper maken.

 29. Nadat Windows (automatisch) een aantal updates had geïnstalleerd, was m’n multi-boot weer naar de filistijnen en startte Windows automatisch op. Weer met (Linux) boot-repair m’n GRUB-instellingen laten repareren en het werkt gelukkig weer. Windows update nu maar uit gezet. Het blijft toch een waardeloos, eenkennig, rot-OS.

  • Je hebt helemaal gelijk Jozik. Windows 8.0 is een ramp, Windows 8.1 is misdadig…. Ik heb op mijn machine alles van Microsoft uitgezet wat ik maar uit kon zetten en de machine draait nu als een tierelier…

 30. Ik krijg bij de update van Win8 naar Win8.1 de kreet “windows 8.1 kan niet worden geinstalleerd”. Verder geen info over waarom niet. Op de PC is UEFI (Univeral Extremely Frustrating Interface) disabled om een multiboot systeem mogelijk te maken met Linux Mint en Ubuntu Studio. Waarschijnlijk vindt MS dan niet leuk….

 31. Als ik bij het inlogscherm ben op mijn pc, dan zie ik mijn muis nog maar dan typ ik mijn wachtwoord in en laad die even en wordt die ontgrendeld, dan is mijn muis weg.. Nergens te bekennen en ik heb hem al een paar keer opnieuw opgestart maar dat werkte niet..

 32. Ik probeer steeds 8.1 te installeren, maar nadat de update gedaan is, wordt hij teruggezet naar de 8.0 versie en krijg ik een fout code: OxC1900101-Ox30018
  Ik kan nergens vinden wat dit betekend en heb geen idee waarom hij 8.1 niet installeert. Iemand een idee?
  Grz Roel

  GSM: +31612430307

  • Fabrieksherstel draaien. Dat betekent dus dat je eerst al je gegevens moet backuppen en daarna je software opnieuw installeren. Heb ik ook gedaan en was de moeite waard. Windows 8.1 is van een misdadig niveua en richt meer schade als profijt aan. 6 van mijn programma’s draaide niet meer onder win 8.1. Eén groot drama.

   • zijn er ook andere oplossingen dan fabrieksherstel? bij werkt hdmi niet optimaal. kan dupliceren maar resolutie dan niet meer instellen. gevolg hele lage resolutie. deze week update. spijt dat ik niet verder gekeken had

   • Heb zowel de laptop thuis als de desktop op het werk overstuur gemaakt door middel van 8.1.
    gelukkig hebben we een bedrijf die de desktop op het werk voor me repareert:), nu mag ik vanavond m’n laptop naar de fabrieks instellingen terug zetten!

 33. gisteren nieuwe laptop gekocht. na alle updates kon ik eindelijk 8.1 installatie starten. Installatie lukt niet en ik krijg foutcode 0xc190010b. Weet niet wat te doen. Twijfel na alles gelezen te hebben of ik uberhaupt wel de oplossing voor het probleem wil weten.

 34. Nadat ik op 28 januari j.l. de meest recente updates (die v.a. 20 januari) heb bij laten werken door Windows 8.1 gaf Windows aan dat ik mijn computer (het beste) opnieuw op kon starten.
  Na het opstarten blijft alleen de melding “Windows wordt voorbereid, schakel de computer niet uit” in beeld. Het de balletjes bij de tekst blijven draaien, de computer (ultrabook) lijkt niet vast te lopen, maar de melding verdwijnt niet. Erg verontrustend.

  Wat kan ik het beste doen?!

 35. Het kostte me een uurtje als digi-beet om deze hele pagina te lezen.
  Er staat geen oplossing voor ook mijn probleem tussen.
  Na updaten naar 8.1 op de in december gekochte HP notebook, doen de spel-apps het niet meer en hapert de internetverbinding.
  Apps kunnen aange’tapt’ worden maar scherm blijft zwart met een inniemini mahjong of WF-afbeelding in het midden als een ‘promising star’.
  Gezien al het bovenstaande en de zoveel maanden dat Windows 8.1 nu ‘draait’, iemand een straffe oplossing voor bovenstaand issue??

 36. Hallo,
  Ten eerste moet ik zege goede service hier en waarschijnlijk krijgen jullie niet eens betaald voor deze ondersteuning die jullie bieden elk geval top jullie mensen willen helpen.

  Sins 8.1 heeft mij werk gever zijn 5-7 jaar oude laptop met windows 8.1 ….. ( niet blij mee )
  Maar since korte tijd heeft die met type als zij netwerk kabel er in zit dat zijn keybord blijft haken.
  Is dit een bekent probleem of? en heb je tips waar ik naar kan kijken ( aan gezien hij het op mij bord legt om het op te lossen )

  Ik weet vrij veel van computers maar dit probleem ben ik nog nooit tegen gekomen.

  • Hoi Kevin,

   Bedankt voor je compliment. Mensen helpen met computerproblemen is ons motto. Voor dat we gaan kijken of er wat met de computer mis is zou ik eerst even testen of het niet aan het toetsenbord ligt. Dus even een ander toetsenbord inpluggen en de computer opnieuw opstarten.

 37. Mijn vriend en ik hebben dezelfde laptop gekocht, allebei met Windows 8.
  Op de mijne heb ik Windows 8.1 gezet.
  Wanneer we nu ons antivirus willen downloaden (McAfee) doet hij niets, bij mijn vriend die nog Windows 8 heeft lukt het downloaden van McFee wel ?

 38. Na de update van Windows 8 naar 8.1 registreert Windows geen geluidsinput meer. Dit geldt voor via de microfoon en via programma’s geïnstalleerd op de computer. Graag advies/tips om dit op te lossen

  • Staat het geluid wel aan(rechtsonder in de hoek bij de klok, symbooltje met speaker) Of er is een probleem met de driver van uw geluidskaart. Nieuwe driver vindt u op de hardwareleverancier van de computer. Als u assistentie nodig heeft met het installeren dan kunt u bellen met de helpdesk. Wij helpen u graag. Succes!

 39. Kan iemand me helpen?
  Ik ben analfabeet op dit gebied, dus hou je vast.
  Heb windows 8 op mijn laptop.
  Als ik opstart krijg je eerst dat verschrikkelijke scherm waar je niks aan hebt.
  Het is me eindelijk gelukt om firefox te installeren.
  De snelkoppeling verscheen helemaal uiterst rechts van dat verschrikkelijke scherm waar je niks aan hebt.
  Als ik daarop klik kom ik op startpagina google waarna ik in principe verder kan.

  In principe, want sinds een paar dagen zie ik het pijltje van de muis ineens niet meer.
  Als ik dan CTRL + Alt + DEL doe, dan kan ik signout(en) welke ik dan annuleer.
  Na het annuleren kom ik weer terug in het oude scherm google, en warempel , nu zie ik het pijltje wel ineens. pffff
  Tis me een raadsel!

 40. Een nieuwe all in one pc gekocht van PB .. Met windows 8… Nu de update 8.1 gedownload, het gevolg netjes gedownload computer start opnieuw op komt tot 100 procent gevolg start opnieuw op en komt niet verder. Loopt dus weer vast… Welcome back Microsoft 😉 oh oh oh, en nu.. Hij schijnt dus wel wat te doen, want bij onderbreking uitschakelen zet hij hem terug naar windows 8… Is dit nu alleen een kwestie van wachten of is er meer aan de hand. Die nieuwe opstart zou 20 minuten tot ongeveer 1 uur moeten duren… Nou daar zijn we ver overheen… En nu ?

 41. Ook ik heb geüpdatet naar 8.1, maar nu doet het officepakket het niet meer. Zojuist tig reacties doorgelezen… maar geen oplossing gevonden. Wat een vreselijke k** zooi!!! Ben niet direct handig met computers, dus als ik lees dat je ‘gewoon’ en ‘even’ iets moet doen en ‘dat het vrij eenvoudig is’, dan denk ik: ‘t zal wel. Waarom zorgt Microsoft niet voor werkend spul of voor deugdelijke oplossingen? Maar wel het geld innen.

  Hoe nu verder? Hoe reset ik de hele toestand terug naar 8.0? Of is dat niet de oplossing?

 42. Ook ik heb van de week mijn HP laptop ge-update van Windows 8 naar Windows 8.1. Tot op heden vallen de problemen gelukkig nog mee. Enige probleem is dat wanneer ik een USB stick in mij USB poort stop dan hoor je een geluid van herkenning USB stick. In de verkenner zie je ook Verwisselbare schijf (F) staan. Alleen kan ik de inhoud niet opvragen van de stick, waarna hij na een lange tijd vastslaat. Ik heb in apparaatbeheer gekeken en zie inderdaad een geel uitroepteken bij dit USB poort staan. Ik heb de stuurprogramma’s bijgewerkt maar krijg dan de melding dat ik al de meest actuele stuurprogramma heb. Ook heb ik de USB stick al in een andere poort gestopt, maar krijg hetzelfde probleem! Iemand nog enig idee wat ik nu kan doen om het probleem op te lossen? Alvast bedankt!

 43. Met W8 kon ik op een leuke website rechts klikken en zodoende de website aan start vastklikken.
  Na upgrade(wat voor mij tot nu toe geen upgrade is) naar 8.1 lukt dit niet meer.
  En bovendien zijn mijn tegels allemaal verdwenen.
  Heb snelkoppelingen gemaakt van betreffende sites en die geven een tweetje(2) aan, lijkt dus of ze er nog zouden moeten zijn.
  Maar niets op het startscherm.
  Wie weet een oplossing.

 44. Mijn Lenovo G700 met W 8.1 laat, d.d.29-12-´13, na de laatste SW update voor W 8.1 Sec. Ess. + Intel update, niets meer op het scherm zien. Na de update brandde het ledje dat de comp. actief is, met een zwart scherm. Na enige tijd was het ledje uit. Bij aanzetten verschijnt het Lenovo logo, geeft het draaiende symbool aan dat er SW geladen wordt, daarna is alles zwart. Bij power down weet ik doordat de speakers gaan brommen dat de computer “uit” is, echter het ledje blijft knipperen. Als beide ledjes branden, zou de computer moeten functioneren, echter, daar het scherm zwart is weet ik niet wát ik doe, het is als een blinde voor een scherm zitten, zonder “zicht” is het nu enmaal moeilijk werken. Wat nu……….?

  • LS,
   Heb mij bij de 69 abonnees, poeh hé, gevoegd die op de hoogte willen blijven naar oplossingen m.b.t. Windows 8.1. MS gaat er van uit dat of de pc, beeldscherm, is defect of er is sprake van een virus. Mijn ervaring:

   Mijn eega neemt een laptop, Lenovo G700 mee, Windows 8 installed. Werkt prima. Na enkele updates kan Windows 8.1 gedownload worden, duurt een paar uur, trage verbinding. Werkt prima. er vinden diverse downloads plaats, totdat na de laatste download, incl. een download van Intel, het beeld “zwart” is en blijft. De pc werkt, de lampjes branden, de speaker is stil. (als de pc uit is maken de speakers een pokkeherrie) Dan maar uit/aan, de pc raakt niet uit een “loop”, Het activiteitledje knppert.

   Verdomme, alles uit, stekker er uit, accu er uit, overnieuw beginnen. Gaat met “onekey” systeem makkelijk. Wachten op de juiste downloads zijn geweest om Windows 8.1 te downloaden, duurt weer een paar uur, verdorie stekker vergeten, accu leeg, upgrade mislukt, wéér overnieuw, download Windows 8.1, geklokt, 4 uur 50 min.

   Al met al uren bezig geweest met als resultaat, Windows 8, en verder, vergeet het maar. Er is niets mis met mijn laptop, Windows 8 werkt goed, de upgrade van Windows 8.1 heeft m.i. een reuze bug.

   Niet te vergeten dat bellen vanuit PT naar NL een crime is.

   MS, doe er wat aan!!!!!!!!!!

   Vriendelijke Groet A3aan v.d.B.

   • als je 8.1 niet geinstaleerd krijgt over windows 8, verander de naam
    van de map: “windows old” in iets anders en de update lukt wel.
    (lukte bij mij wel na veel pogingen, tip kwam van iemand uit rusland op
    de answers van microsoft)

   • Jan,

    Mijn Lenovo draait momenteel op Windows 8. Ik zou wel willen upgraden naar 8.1, echter, zoals eerder aangegeven het laden duurt lang, >3 uur, verbinding <2Mb, en of het scherm dan wéér zwart wordt? Eerlijk gezegd heb ik er geen trek alles twee- driemaal te moeten doen. Om die reden staat er nog geen enkele data op mijn schijf,

    Vr. Gr. A3aan v.d.B.

 45. Ik heb een windows 8 tablet. Toen de update naar windows 8.1 kwam heb ik niet te lang gewacht.. Maar ik kom toch tegen een paar grote problemen tegen als mijn tablet uitstaat en ik ben er zeker van dat hij nog niet leeg is gaat hij niet aan, een kwartier of half uur later wel. Deze tablet heb ik nodig voor school en ik ben niet de enige van mijn klas Mijn klas meedeleerlingen die de zelfde hebben+de zelfde probleem. Zo missen wij met windows 8! Ik hoop dat dit probleem voorkomen kunnen worden bij windows 8.2. Het word wel een moeizaam jaar!

  • Zal waarschijnlijk te maken hebben met de energie instellingen of de drivers van de videokaart. Het beste kan je contact opnemen met de leverancier van de tablet. En kijken of er nieuwere drivers zijn.

 46. Wanneer ik mijn laptop opstartte na het downloaden van Windows 8.1 deed hij het prima, geen problemen, niks. Maar toen ik de volgende dag ermee op Google Chrome ging werken liep hij na een tijdje compleet vast. Ik heb hem uitgezet en opnieuw opgestart. Hierna lukte het aanmelden bij mijn Windows account nog wel, maar zodra ik eenmaal aangemeld was, en hij normaal bij het start menu zou moeten komen, was het scherm weer ouderwets blauw, en waren er geen tegels of andere Apps meer. Alleen rechts boven de opties voor mijn account. Voor de rest alles blauw. Wat moet ik nu doen? Ik heb hem al een paar keer opnieuw opgestart.

 47. Net update naar windows 8.1 gedaan op mijn Lenovo Yoga…Ben nu mijn bureaubladgadgets: klok en calender kwijt. Kan ze niet terug halen. Klik rechtermuisknop op bureaublad toont zich wel schermresolutie, gadgets enz. Rest is te openen, behalve gadgets. Wie heeft oplossing? Alles hierboven lezende ben ik bang dat dit niet het enige zal zijn…..

 48. net een update naar 8.1.
  Nou probeert de windows telkens iets te updaten of synch, want tijdens typen lijkt wel dat het automatisch update/opslaat,ik moet telkens de veld opnieuw tikken om verder te gaan waar ik ben gebleven.
  help aub

 49. Na drie eerdere pogingen lukte het downloaden. Daarna neemt 8.1 zijn tijd om instellingen bij te werken. Daarna de voorwaarden accorderen en instellingen aan en uit zetten. Volgende stap account instellen. Daar bleef hij hangen. Reden, als je een speciale lanverbinding hebt ingesteld met een proxie ip-adres, dan is die door 8.1 overschreven en kan er geen verbinding worden gemaakt met internet en mislukt de update alsnog. Oplossing een paar keer afsluiten en opnieuw opstarten. Windows 8.0 zal de pc weer opstarten vanaf het herstelpunt.

 50. Ik heb sinds de update 8.1 steeds last van dat mijn internet wifi beperkt is, wat inhoud dat ik telkens opnieuw moet opstarten. Ik heb een vrij nieuwe asus. Ook kan ik 8.1 niet terugvinden. Kan ook niet een systeemherstel doen naar voor de update.. Is er iemand die mij aub wilt helpen.

 51. Door deze update kan mn laptop niet meer opstarten. Ik krijg de foutmelding: “:( Er is een probleem met de computer en deze moet opnieuw worden opgestart. Er worden foutgegevens verzameld. Hierna wordt de computer opnieuw opgestart”. Fijn dit. Al mijn belangrijke bestanden zitten op mijn laptop en door deze update ben ik ze waarschijnlijk kwijt. Jammer van windows.

  • Henk M. Niet zo somber. Windows 8.1 is prut, maar je harde schijf is niet gecrashed. Laat je laptop opstarten van een USB-stick met een simpel besturingssysteem en kopieer je bestanden naar de stick.

 52. Na mijn update naar windows 8.1 wil hij mijn grafische stuurprogramma bijwerken, dit mislukt steeds (-10) Grafisch werkt mijn laptop dus ook helemaal niet meer soepel, verder heb ik wel internet verbinding maar ik moet internet pagina’s wel 10x opnieuw refreshen voor ze het doen… En ik heb nog een probleempje met mijn FN toets die automatisch aan staat, dus bepaalde toetsen werken dan niet, volgens mij komt dit door dat grafisch probleem. Ik heb een samsung laptop, ik heb al een paar keer contact gehad met samsung maar zij kunnen mij niet helpen, ze zeiden dat ik mijn laptop terug moest brengen naar fabrieksinstellingen en daarna eerst alle normale updates doen en daarna weer updaten naar 8.1.. totdat 8.1 erop stond deed alles het perfect.. daarna werkte niks meer… Ik heb heeeel graag een oplossing.

 53. Ben blij de mijne deed toen windiows 8,1 er op stond de blower, van het helemaal niet meer. Na bios update van mijn iets oudere Acer I7 deed hij het gelukkig wel weer. Dacht eerst dat deventilator kapot was,.

 54. Sinds de 8.1 update op mijn vriend zijn computer ontkoppelt één van zijn harde schijfen constant (de D-schijf). Na een paar minuten koppelt hij zichzelf terug aan, maar het gaat echt constant zo door. Kan er ons iemand helpen?

  • Heb je op de website van je computerfabrikant gekeken voor de meest recentste drivers? Doe dat eerst eens. In jouw geval is de AHCI SATA driver war je naar moet zoeken en installeren. Hulp nodig? Dit probleem is telefonisch goed op te lossen. Helpdesknmr vind je boven aan de site.

   • Hij heeft geprobeerd de updates te vinden, maar het is betalend, en sinds het veel geld is zien wij dit niet zitten. Is er misschien nog een andere oplossing, een gratis? Het kan toch niet de bedoeling zijn dat als windows een opdate wil doen, wij nog eens extra moeten betalen ook voor onze harde schijven goed te laten draaien?

 55. Na mijn update naar W 8.1 heb ik drie problemen die ik niet opgelost krijg weten jullie raad?
  1 Submenu via de rechtermuisknop opent zeer traag
  2 Wifi verbinding wordt regelmatig verbroken ( hebben meer mensen hier last van)
  3 Mijn toetsenbord verlichting werkt niet meer, maar laat zich wel even zien bij het opstarten van de laptop maar niet in Windows.

  Asus N56VZ met intel i7

  • Ans,

   1.Even over je startmenu. Heb je externe software geinstalleerd gehad om bv de startbutton weer terug te halen?

   2.Voor dat je dit uitprobeert eerst de drivers installeren van Asus zelf.

   JE WIFI problemen, probeer eens terug te gaan naar een eerdere driver. Als die tenminste beschikbaar is. Rechtsklikken op je Windows startbutton, Apparaatbeheer, Naar je netwerkadapters gaan, uitvouwen en Rechtsklikken op je draadloze adapter. Kies eigenschappen, tabblad stuurprogramma en vervolgens kiezen voor vorig stuurprogramma.

   3.Voor de verlichting van je toetsenbord moet je bij Asus zijn. Zij zijn degenen die updates moeten maken voor Windows 8.1. Ik heb even voor je gezocht.en er zijn al wel drivers beschikbaar voor jouw laptop. Je vind ze hier: Drivers Asus N56VZ Downloaden en installeren. Ik stel voor om ook de netwerk drivers die vindt op de site te installeren om je verbindingsprobleem op te lossen. Mocht het niet werken kan je de tweede optie proberen.

   Heb je hulp nodig even bellen met de helpdesk. 0900 33 0000 3 Wij helpen je met alle plezier.

 56. Ik heb alles gewoon fris geinstalleerd dus weg met windows 8 en windows 8.1 nieuw,. Tot nu toe ben al paar weken verder. werkt het behoorlijk, alleen de app Nieuws werkt niet!! Mijn zoon die ook wiondows 8.1 heeft die heeft nergens last van. Heeft een Acer Laptop i7 (nieuw) ik een iets ouidere Acer Laptop I7 Heb oo een paar weken voor windows 8,1 gebruikt. OOk ik ben niet zo tevreden over windows 8.1 laat me denken aand Windows ;Me, Windows Vista.. Windows 7 zeer goed, Windows 8 was ik heel tevreden over. Jammer dat ze wiondiows 8,1 zo snel door gedrukt hebben.

   • Lekker Jan Talens, Jullie maken en klote systeem en geven dan doodleuk aan dat je alles opnieuw moet installeren, ik ben al 5 weken met jullie bezig en krijg helemaal geen reactie. WIn 8.1 is niet in orde en er zijn duizenden meldingen dus je maakt je er weer mooi goedkoop van af.

    Zelfs tijdens het versturen van deze mail problemen met de verbinding en moet ik de router, zoals elke dag sinds ik 8.1 heb resetten, geen internet explorer en geen bankzaken…

    m.***live.nl

    • Mark,

     Ik snap je frustratie maar helaas heb ik geen aandelen Microsoft en ik werk er ook niet voor. Werken wel heel veel met 😉 Ik begrijp dat je al vijf weken bezig bent met Windows 8.1? is frustrerend, kan ik me voorstellen. Wij zijn een computerhulpbedrijf uit Friesland die tevens ook computerhulp op afstand geeft. Deze site is op geen enkele manier verbonden aan Microsoft. Microsoft hulp vindt je hier Maar houd rekening een dikke portemonnee mee te nemen. Ikheb je mailadres weggehaald dit heb ik gedaan omdat je anders een doel wordt van spam en dergelijke.

     Het probleem ligt niet aan je router maar aan de computer. Heb je al een keer de netwerkkaart drivers vervangen? Vindt je op de site van je computerleverancier. Voor hulp kan je ook onze computerhulp proberen. In ieder geval succes!

     Nog even over Windows 8.1. Het is een prima besturingssysteem wat goed en stabiel kan werken. Wij helpen graag.

     • Beste Jan,

      Mijn excuses naar jou! ik dacht dat je voor Microsoft zelf werkte. ik zal contact opnemen met jullie, maar baal er wel van dat de consument moet betalen voor een stunt van Microsoft. Ik ben van mening als je een slecht of niet draaiend product levert je mensen moet schadeloos stellen en service en garantie niet moet laten betalen!

      Groet Mark

     • Klopt hoor Mark, heb je helemaal gelijk in. Het vervelende is dat je met een computer eigenlijk met meerdere producten te doen hebt. Waar Microsoft een handje van heeft, en ook alle andere helpdesken van bv ziggo, kpn Tele2 of noem maar een provider op, is de schuld bij de andere partij leggen. We horen het vaak hier bij de helpdesk, mensen die doorgestuurd worden van het klokje naar de muur zeg maar.Maar zoals gezegd ik hoop dat je de oplossing voor je probleem kan vinden en anders gewoon even bellen.

  • Het is inderdaad vreselijk win 8.1 Ik had ook een heleboel ellende hiermee. Ik heb alles gebackupd wat had aan data en alle software verzameld. Daarna een herstel gedraaid waarbij ik de pc weer terugbracht naar de beginstatus. Dus weer terug naar 8.0. Daarna alles weer geïnstalleerd. Geen MS Office op mijn systeem en geen IE. Het draait nu weer als een tierelier.

    • Op je computer zit een recovery partitie. Die kan je activeren. Het nadeel hiervan is dat je waarschijnlijk al je data kwijt bent. Je recovery partitie activeren is verschillend per merk. Ieder merk gebruikt weer een andere toetsencombinatie om hem op te starten. Anders even bellen met de helpdesk. 0900 3300003

     • Ja Windows 8 heeft al veel geld gekost en dan ook nog bellen met ….per minuut? dat wordt winst voor Microsof

     • Een misverstand. Wij werken niet voor Microsoft, wij zijn een onafhankelijk computer reparatie bedrijf uit het hoge noorden. Ik snap dat het duur lijkt maar breng je computer maar eens weg of laat maar eens iemand komen om je te helpen. Dan ben je veel geld kwijt. Want die betaal je niet per minuut.

    • Ik heb geluk gehad. Na installatie van Windows 8.1 kon de computer geen internetverbinding maken, en dus kon 8.1 niet geactiveerd worden. Ik ben toen twee schermen teruggegaan, heb de voorwaarden niet geaccepteerd en kwam toen in een scherm dat zei ‘jammer dat u niet accepteert, de oude versie van Windows wordt teruggezet’. Dat gebeurde overigens pas nadat ik de machine uit- en weer aan had gezet. Ik heb Windows 8 terug in toestand van voor de updatepoging.

 57. Yelf heb ik net Windows 8.1 erop gezet. in principe geen problemen gehad. Het nadeel alleen is dat nu mijn internet connectie afegekoppelt wordt na bepaalde tijd. Ik moet dan mijn computer opnieuw verbinden en dan is het er weer. Erg vervelend… is dit bekend?

  • Het zou kunnen dat Windows je standaards driver voor je netwerkkaart heeft geinstalleerd. Even met een programma zoals Speccy kijken welke netwerkkaart je in je computer hebt. Of op de site van je computermaker kijken voor een driver. Als je hulp nodig hebt dan kan je bellen met de helpdesk helpen wij je graag. Je vind het nummer bovenaan de site.

 58. Heb van de week via de windows store mijn laptop van windows 8 naar windows 8.1 geupdate. En nu geeft ie bij een heleboel apps/tiles aan dat ze niet geinstalleerd kunnen worden en dat ik dan via de windowsstore moet doen. Maar de windowsstore wie die niet openen. Naar de winkel terug geweest en zij kunnen niks doen want het is een software probleem. Dus moest ik zelf op internet kijken of naar een andere winkel waar ze die windows 8.1 er overnieuw op kunnen zetten. Kan iemand mij via deze weg helpen want ik vertik het om geld te gaan betalen voor een gratis update

 59. Hallo Windows Helpdesk,

  Ik wil graag updaten van Windows 8 Pro naar Windows 8.1
  Echter wilt hoe dan ook de Update niet in de Store verschijnen terwijl ik de KB2871389 heb geinstalleerd via download en Windows Update.
  Ik weet zeker dat ik over PRO beschik en niet Enterprise!
  Wat kan ik hier aan doen??

  En ik heb het trouwens ook met WSRESET.EXE geprobeert maar tevergeefs :’(

  Arjan

 60. Ik heb een probleem, als ik een usb-stick in me laptop steek zie je niet dat hij er is en er verschijnt ook niks. terwijl dat ik voor windows 8.1 had gedownloadt nog niks aan de hand was. wil iemand mij alsjeblieft helpen met dit probleem?

 61. Voordat ik windows 8.1 ging downloaden, was ik een film aan het kijken via een website. Daarna heb ik de film even afgezet en ben ik windows 8.1 gaan downloaden. Vervolgens ging ik terug naar de website om mijn film af te kijken, alleen is heel de video niet meer terug te vinden. Heeft dit te maken met een bepaalde ”beveiliging” die door windows 8.1 wordt ingeschakeld waardoor niet alle inhoud van websites wordt weergegeven?

 62. ik heb mijn Asus K72JR laptop geupgrade naar 8.1
  Alles leek goed te werken maar als ik de voedingsstekker los haal en op de accu ga werken valt mijn beeldscherm uit.
  Een 2e scherm (tv) via hdmi blijft dan wel werken.
  Alle energie instellingen op continu aan gezet maar dat hielp niet.
  Bij apperaatbeheer werd geen melding gegeven van een probleem met de videokaart Ati hd5470.

  Na alles voor 2e keer schoon geinstaleerd te hebben nog steeds hetzelfde probleem.
  Toen alles maar weer opnieuw geinstaleerd naar windows 8 MET classic shell.

  Wanneer komt windows 8.2?????

 63. Downloaden… Installeren….
  Na 1 uur laten rebooten zwart scherm, geen reactie meer… dood.

  2x geprobeerd en 4 seconden de power maar ingedrukt houden…
  Recovery wordt uitgevoerd, want kan niet uitgevoerd worden.
  Geen foutmeldingen oid.

  2e keer melding dat er ‘a few things to setup’ gedaan moet worden.
  Smiley 🙁 dat er problemen waren.
  Autorestart.

  Restoring your previous version of Windows.

  Beetje jammer…

 64. Gisteren erop gezet. Tijdens installatie deden vele toetsen het niet, waardoor ik bepaalde stappen niet kon doen, bijv waar een mail adres nodig was. Ook nu nog werken regelmatig de i, o, 2, 4, 5, 7, 8, @ en backspace niet.

 65. Asus Transformer Book T100 met windows 8.1. splinternieuw, gaf vandaag dat er updates waren, tablet ging zichzelf opnieuw opstarten; na configureren updates volledig vastgelopen; heb de tablet uitgedaan en opnieuw aangedaan; gaf aan een automatisch herstel voor te bereiden; na een dik half uur melding: kan niet terug wat wilt u doen; heb aangegeven ga naar windows 8.1 echter lange tijd in beeld “automatisch herstel voorbereiden; vervolgens melding: er is een probleem met uw computer, foutgegevens worden verzameld en de pc wordt opnieuw gestart en het hele feest begint weer opnieuw.

  Maar terug naar de leverancier?? slechts 2 dagen in huis en nu dit al………….

 66. Na update van windows 8.1 werkt mijn usb3 cardreader van Eminent 1078 niet meer.
  Hier zit ook een usb3 poort op , werkt ook niet meer. Als ik probeer de drivers te instaleren zegt windows dat hij de hardware niet kan vinden.

 67. Windows6.3-KB2835517-x64.msu of x86.msu van de windows site installeren en de meeste problemen die hier vermeld worden met de tegelapplicaties (store, games, mahjong enz..) zijn opgelost.
  Met het Media Feature Pack voor N- en KN-versies van Windows 8.1 worden Media Player en verwante technologieën op een computer met Windows 8.1 N- of Windows 8.1 KN-edities geïnstalleerd.

 68. Ik heb nu sinds meerdere dagen een groot probleem, ik kan mijn mails niet meer lezen… Als ik op de app mail druk dn opent hij en zie je het blauwe scherm maar daar blijft het ook bij… Na enkele minuten springt hij terug op mn startscherm… Kan iemand me helpen? ik heb btw ook problemen met mn steam ik kan die ook niet meer openen… Ik heb windows 8.1 maar een week geleden werkte nog alles en ik heb al vanaf dag 1 dat windows 8.1 beschikbaar is de update gedaan naar windows 8.1…

  • Nee, ik weet hier geen oplossing voor. Ik kon mijn wifi-verbinding wel vinden, maar de verbinding kwam niet tot stand. Nog een geluk, dat ik na een uur gepruttel Windows 8.0 weer zonder schade terug kreeg. Ik probeer 8.1 niet meer!

 69. Gisteren probeerde ik Windows 8.1 te installeren. Alles leek goed te gaan tot en met de acceptatie van de voorwaarden. Toen moest het product nog even geactiveerd worden. Er kwam een keurig lijstje van wifi-netwerken in de buurt, waar mijn eigen netwerk als sterkste bij stond. Maar na klikken daarop kwam de mededeling ‘kan geen verbinding met internet maken, probeer het later opnieuw’. Dat spelletje herhaalde zich een keer of 10. Er werd niet om het wachtwoord van het netwerk gevraagd.
  Ik zag als enige oplossing: teruggaan, en de voorwaarden afwijzen, waarna gemeld werd dat het oude Windows 8 zou worden teruggezet. Maar dat gebeurde niet. Het schermpje met deze mededeling kon niet worden weg geklikt en er gebeurde verder niets.
  Toen maar de computer uitgezet en weer aan, en toen verscheen de mededeling: uw oude besturingssysteem wordt hersteld. Dat duurde een uur en toen werkte het oude Windows 8 weer.
  Ik denk niet, dat ik snel een nieuwe poging zal wagen om naar 8.1 te upgraden.

 70. Hallo,
  Gisteren mijn pc upgedate met windows 8.1
  Ik vind de verkenner niet meer, spellen lopen vast, skydrive werkt niet, documenten map herkent hem niet.
  en nog veel meer problemen.
  is hier een oplossing voor of zal ik deze update verwijderen?

  • Windows 8.0 werkte perfect bij mij. 8.1. daar heb ik wat meer problemen mee. Wordt tijd voor een 8.2 dan over Windows 8.0 was ik heel tevreden. Inmiddels draait windows 8.1 Redelijk alleen de app nieuws werkt niet maar daarvoor heb ik de NOS app genomen de rest schijnt wel te werken

 71. Na de update naar 8.1 zoals gevraagd heropgestart maar blijft hangen bij “apparaten zoeken” en 63%. Na anderhalf uur zelf de computer uit en terug aan gedaan en bij het opstarten werd 8.0 er terug opgezet ?

 72. Windows geüpdatet naar 8.1, gevolg ..systeem blijft hangen in de melding update mislukt, samenstellen foutenrapport daarna wordt uw computer opnieuw gestart 🙁 maar er sluit niets af en ik kan ook windows niet meer starten. HELP!! Hoe kom ik hier uit?

 73. Net mijn windows geupdate naar 8.1 nu is mijn ventilator constant aan het loeien.. Het gaat om een Sony Vaio van eind vorig jaar, Intel i5-3210M 2.50GHz, 8GB ram, 64-bit x64, AMD Radeon HD 7670M 1GB.

  Ik dacht er zelf goed aan te doen om naar 8.1 over te stappen om mijn vid kaart te ontzien.. Iemand enig idee?

  • Ik had precies hetzelfde na de update naar Windows 8.1, ook een Sony Vaio.
   De update heeft een tweede videokaart “geïnstalleerd”, die er helemaal niet inzit.

   Ga naar het configuratiescherm –> Klik op de groene ‘link’ ‘Hardware en geluiden’ –> Klik vervolgens bovenin op ‘apparaatbeheer’ –> Klik op het pijltje naast ‘Beeldschermadapters’. Je ziet dat er dan twee videokaarten staan. De AMD is de juiste. De Intel HD Graphics 4000 is erbij gekomen. Ga daar opstaan en klik met de rechter muisknop en kies vervolgens ‘uitschakelen’.

   Nu nog je computer opnieuw opstarten en RUST 🙂

   • Mark

    Dezelfde “donkere” schermproblemen hier, uitschakelen van de Intel graphics 4000 did the job, de MS Basic Display adapter selecteren en klaar!! Zit wel te twijfelen om naar W7 terugte gaan ondanks dat ik een gloednieuwe laptop heb…. Of mss wel overstappen naar @pple! F#%$£¥G Microsoft, altijd wat…..

   • Bovenstaande tip heeft bij mij goed gewerkt, dank daarvoor!

    Ik heb nog wel andere problemen met windows 8.1 op mn sony vaio laptop (nog geen jaar oud):
    de screensaver werkt niet meer (sinds 2 weken)
    ik kan niet meer skypen
    het aanwijspijltje is vaak verdwenen.

    Wie heeft er een oplossing?

 74. Hier ben ik dus echt ontzettend kwaad om: updaten naar Windows 8.1 en allerlei zaken zijn verdwenen of niet meer bereikbaar: Ik kan niet meer bij iCloud vanuit Outlook, ik kan niet meer printen omdat Word aangeeft dat er geen printer geïnstalleerd is, ik kan geen printer toevoegen om welke reden dan ook, in Word is mijn logische volgorde van documenten door elkaar gegooid en niet meer op die manier in te delen… wat een ongelofelijke shitzooi! Ik snap werkelijk niet dat een bedrijf op deze manier iets invoert! Wie betaalt mijn uren dat ik hier mee aan de slag moet?
  Zo slecht, echt waar!! Moet je lezen wat een foutmeldingen allemaal. Dit is echt ongelofelijk!
  Ben erg benieuwd hoe persoonlijk de reactie is vanuit Windows…

 75. Bij installatie bij mijn laptop van 8 naar 8.1 krijg ik eerst foutmelding 0x8007139f. Dat is na opnieuw proberen weg. Daarna 0xc190010b en deze gaan na opnieuw proberen niet meer weg.

  Wat nu?

 76. na update van windows 8 naar 8.1 geeft de pc telkens deze foutmelding, ook downloaden gaat niet meer fatsoenlijk….

  na het volgen van de stappen, blijkt dat het het programma dat aanwezig is de nieuwste is…

  iemand een oplossing pls

  Een apparaat functioneert niet zoals voorgeschreven
  Windows meldt dat het apparaat “Bluetooth Audio Device” niet goed werkt.
  Zo lost u het probleem op

  Controleer met Windows Update of nieuwe stuurprogramma’s beschikbaar zijn. Ga hierbij als volgt te werk:
  Open Apparaatbeheer
  Zoek in apparaatbeheer het apparaat waarvan u het stuurprogramma wilt vernieuwen en dubbelklik op de apparaatnaam. Mogelijk moet u eerst in het menu “Beeld” de optie „Verborgen apparaten weergeven“ inschakelen.
  Ga naar het tabblad Stuurprogramma’s, klik op Stuurprogramma bijwerken en volg de aanwijzingen

  helaas

 77. Hallo,
  Ik kan geen verbinding maken met mijn wifi netwerk. Mijn wifi netwerk staat niet in de lijst met beschikbare netwerken. De netwerken van de buren staan er wel gewoon nog in. Als ik de computer afsluit en op nieuw opstart staat mijn eigen netwerk er heel even in, maar is na een paar minuten weer onvidbaar…
  Hoe is dit op te lossen.

 78. Voor mij is de update naar van windows 8 naar 8.1 ook geen onverdeeld genoegen. Mijn McAfee antivirusprogramma doet het niet meer. Verder zijn de spelletjes van de X-box heel vervelend traag geworden en ik had inderdaad ook het probleem dat de verbinding met mijn internet steeds stopte. Herstelpunt naar windows 8 gaat ook niet. I am trapped! Graag tips.

 79. Na een update naar 8.1 (vanaf 8, vrij nieuwe laptop) doen mijn helderheidsinstellingen het niet meer. Het scherm is meestal zo donker dat het wel gedimd lijkt, en heel soms, wanneer hij uit de slaapstand komt, heel erg helder. Hoe kan ik dit weer handmatig regelen?

  • Joan,

   Af en toe als hij uit slaapstand komt doet hij het wel goed, vertel je ons. Is het misschien zo dat je computer alleen op batterij aangesloten is, dan kan het zijn dat de energie instellingen zo staan afgesteld dat hij het scherm dimt. Zo niet zou ik de de driver van de videokaart controleren. Anders even bellen met de helpdesk en dan helpen we je ermee.

   • Dank voor de reactie. Hij is inderdaad helderder wanneer ik hem opstart terwijl de stroom aangesloten is. Die instellingen heb ik veranderd, maar het blijft dat ik niet ad hoc de helderheid kan aanpassen..

    • Heb het bij mijn Lenovo Z500 ook gehad. Oplossing bij mij: Nvidia driver deinstalleren, opnieuw opstarten en dan opnieuw installeren, probleem is na het opstarten al direct verdwenen

   • Ook ik heb het donkerscherm probleem sinds de update van 8.1. Zeer irritant als je dagelijks afhankelijk van je laptop (Samsung) ben qua werk. Graag een oplossing, want ik ben een leek op gebied van computers. De oplossing schijnt te zijn het opnieuw installeren van driver, die ik niet kan vinden. Bellen naar Windows kost mij € 0,90 per minuut. Te duur voor iets van ik niet gevraagd heb! Hoe kan ik de update ongedaan maken??

   • Dank je wel voor je reactie! Ik had daar zelf al gekeken, maar heb net weer alle processen doorlopen, maar er ‘hangt’ niets, alleen de op hol geslagen ventilator, die gewoon koude lucht blaast. Heel vreemd allemaal. Het kan natuurlijk aan de laptop liggen, maar dat is wel erg toevallig. Tot nu toe geen problemen gehad met deze laptop (ik heb hem sinds maart). Ik overweeg Windows nu te resetten, dus terug te zetten naar 8.

     • Ik heb precies hetzelfde!!! Voorheen heb ik de ventilator nog nooit gehoord. Sinds de update slaat ie helemaal op hol.

    • Oh, zou het DAAR vandaan komen!? Ik heb het ook, nooit gehad, laatste maanden idd ook dat die “van” tekeer gaat. Helaas weet ik niet precies meer of het sinds die update (of +/-) de update is.
     Ik heb nog andere issues nu, met de store, misschien toch maar eens (WEER) herinstalleren en checken of het misschien wel daardoor komt. Wordt alleen dan weer een week lang heropstarten door updates. Ik ga dat zeker in de gaten houden.

 80. ik heb nu ook 8.1 en het is een ramp.
  nieuwe laptop, 2 maand oud en heb allerlei probleempjes.
  na instaleren kreeg ik in beeld “secure boot niet juist geconfigureerd”
  dit gegoogeld en zag dat ik dan nog iets moest instaleren, gedaan en idd het is verdwenen op buroblad.
  alleen ineens kon ik mijn mails niet meer openen, op online formulieren geen vinkjes meer aan vinken etc.
  dus die extra update weer verwijderd.
  en net lukte het me ook niet om te telebankieren, heel fijn dit !
  en nu zit ik vast aan windows 8.1 met een nieuwe laptop van 2 maand oud die de belangrijkste dingen niet meer kan.
  en bij de aankoop van laptop kreeg ik geen windows 8 cdrom dus denk dat ik nu probleem heb…

  • Hoi Jessie, op jouw laptop zit een verborgen recovery partitie met daarop een ISO van Windows 8 voor geinstalleerd. Dat is je eigenlijke DVD die je vroeger inderdaad altijd meekreeg bij aanschaf. Die recovery partitie roep je op dmv een toetsencombinatie direct in het begin als je de computer opstart. Ik weet niet welk merk laptop je hebt maar meer informatie over die “toetsencombinatie” vind je op de site van de fabrikant van je computer. Bij HP en Compaq is het de F10 toets, bij Acer is het een combinatie van Ctrl en F11 als ik me niet vergis.

 81. Zaterdag windows 8.1 update gedaan zonder enige problemen maar heb sindsdien geen internet meer via de netwerk kabel en wifi doet het erg slecht. Hij vind eerst geen thuis netwerk maar andere netwerken wel en na lang naar een netwerk zoeken vindt hij wel een goed netwerk. Maar als ik dan verbonden ben met het netwerk heeft hij soms ineens geen netwerk meer terwijl mijn andere apparaten die verbonden zijn met hetzelfde netwerk wel verbinding hebben.
  Wie heeft hier een oplossing voor..?

  • Gabriela, je hebt dus een muis met aparte functies begrijp ik uit je verhaal. Het is bekend dat er problemen zijn met sommige muizen. Bv Razor. Welk merk muis heb je? Als je dat weet zou ik op de site van de fabrikant kijken of men bekend is met je probleem en of er een oplossing is voor je muisprobleem.

 82. heb gisteren windows 8.1 geistalleerd. heb er al veel spijt van. probleem is dat je bij 8.1 geen herstelpunt meer kunt maken naar window 8.
  vele problemen, oa kan geen elektr overschrijvingen meer doen, problemen met mijn website (copy en paste werkt niet meer, tab toets werkt niet meer, …).
  kunt wel herstellen naar fabrieksinstellingen maar dan moet je alle apps telkens opnieuw gaan instellen.
  heeft iemand goede raad aub ?

 83. Na de update kan ik niet meer internetbankieren, niet meer inloggen op de sites van mijn leveranciers. Verder krijg ik regelmatig melding dat hij geen internetverbinding kan maken. Na het vernieuwen van de pagina lukt dit dan weer wel. Maar het maakt werken wel een langdradige gebeurtenis.
  Ook heel vervelend dat je een wachtwoord moet gebruiken om de computer te gebruiken.
  Bij 8.0 had ik al problemen met scrollwieltje van muis, maar dat is ook niet verbeterd.
  Als ik weer 8.0 opnieuw installeer, gaat hij dan niet zelf de update 8.1 doen? want dan heb ik wederom heel veel werk voor niets gedaan. Ben binnen 24 uur al helemaal klaar met 8.1
  Overweeg nu zelfs dan maar windows 7 te kopen.

 84. Nieuwe Lenovo laptop van 3 maanden oud met Windows 8. Zonet de update gedaan naar 8.1 maar mijn WiFi netwerk wordt niet meer herkend. Ook werd mijn virusscan er af gesmeten en geeft hij plots de melding dat Dolby niet meer werkt en dit opnieuw moet geinstalleerd worden. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt!

 85. Na de update kan ik Skydrive niet meer benaderen, de map op mijn PC staat er nog wel maar het icoontje en de snelkoppeling zijn weg, zoals de situatie nu is kan ik niet zien of mijn bestanden gesyncroniseerd zijn met de server. Via de app store kan ik het wel installeren maar dat verandert niets aan de situatie, als ik op de tegel van skydrive klik gebeurt er niets en kan ik het ook niet de-installeren. Bovendien liggen al mijn snelkoppelingen nu verkeerd ( verwijzen naar c:\…. ) en moet ik de locatie (in de snelkoppeling) van al mijn programma’s opnieuw instellen. Mijn systeem is op 64bits met AMD dual core AM3 op 2.5GHZ met 4GB geheugen en 500GB harde schijf en Nvidia Geforce 620GTX kaart. Mijn programma’s probeer ik op een aparte partitie te zetten en de C:\schijf zoveel mogelijk ongemoeid te laten.

 86. gisteren heb ik windows 8.1 geinstalleerd, daarna kon de laptop het wifi netwerk niet meer vinden, terwijl mijn windows Phone (lumia 820) en xbox 360 het netwerk gewoon konden vinden! heeft iemand hier een oplossing voor?

 87. via de Samsung app store heb ik de upgrade van windows 8 naar 8.1 uitgevoerd. Alles verliep voorspoedig tot ik na melding van Skydrive op “voltooien” drukte: laptop deed niets meer. Kan laptop nu niet meer opstarten. Geeft na het aanzetten de cursor weer met de zandloper, verder scherm zwart, gebeurt niets, hoor ook geen motor/processen. Hoe krijg ik mijn laptop weer aan de loop zonder alles kwijt te zijn?

 88. ben al sinds de launch van deze update bezig om hem binnen te krijgen op mijn laptop Lenovo Z500, i7,8gb intern, 1TB hd etc etc, steeds max 50% en dan begint hij opnieuw! waardeloos!!! is er niet ergens een offline versie te verkrijgen? maar als ik het zo lees wil ik hem dan nog wel updaten? Zijn er ook nog positieve bevindingen??? krijg graag wat reacties hierop…

  • Dezefde computer,laptop Lenovo Z500, i7,8gb intern, problemen niet met installeren maar bij mij doet de instelling van de helderheid van het beeldscherm het niet meer,Donkerder gezet en niet meer te herstellen. Wie weet de oplossing?

   • Had dit probleem ook, op MSi laptop. Na veel zoeken vond ik de oplossing op een HP forum:

    Re: Cannot Adjust Screen Brightness after Windows 8.1 Update
    Options

    ‎11-13-2013 11:36 AM

    Hi, I also had this same problem but my screen was so dim I could hardly see anything. I looked at many forums and tried addressing the problem myself. Nothing I did worked until just a few minutes ago. I already tried updating the display adapter to the new and improved Intel HD Graphics 4000 (but that is the problem) So I reverted it back to the previous display adapter. I still have all the effects of the 8.1 update but I have my brightness settings back and I can fully return to the right screen display I had before. This worked for me so I hope this will help other people with this problem.

    1) Go into your device manager (select Display Adapters)

    2) Right click the adapter that is listed

    3) Click update driver

    4) Instead of Search automatically for updated driver software, click Browse my computer for driver software

    5) Your computer should show the location where the files are located but instead of clicking Browse select Let me pick from a list of device drivers on my computer

    6) Then you should see 2 models listed ( The previous adapter that was used before the update and the one you are currently using)

    The one that fixed my problem was installing Microsoft Basic Display Adapter rather than Intel HD Graphics 4000

    7) So if you are using Intel HD Graphics 4000 as the display adapter select the opposite one to install and within minutes you should have your brightness settings back (hopefully)

    I hope this helps someone out.

 89. Windows update 8.1 geinstalleerd en nu wordt bij diverse webadressen de browser als onbekend gezien met als gevolg dat je bijvoorbeeld bepaalde site niet kunt benaderen. Bijvoorbeeld bij greetz (kaarten maken) kun je de kaart niet van tekst voorzien.

 90. na upgrade 8.1 op mijn nieuwe samsung xe700tic doet het touchscreen het niet of soms slecht en de verbinding met het internet wordt steeds verbroken. Hoe kan dit opgelost worden?

 91. Na update van W8 naar 8.1 werkt zo te zien alles prima, op een ding na: mijn eigen router wordt niet meer herkend door W8.1, terwijl in de NW omgeving alle andere modems prima zijn te zien (en ook te conneceteren). Dus het lijkt dat adapters, antenne etc etc. prima werken, behalve voor mijn eigen router (linksys EA 6500). herinstallatie van de router werkt niet, die stopt nadat ie gaat zoeken nar een netwerk. Andere apparaten (tablet, telefoon, TV, laptop0 werken prima op deze router. Ook onder W8 werkte alles nog goed.

 92. Na de update van Windows 8 naar 8.1 is mijn scherm kleiner geworden. Krijg het niet voor elkaar om het te herstellen via beeldeigenschappen en via het fysieke scherm zelf. Iemand een oplossing? Bedankt!

  • Ga naar je configuratiescherm en zoek naar beeldbuischerm daar moet je een hogere , ik weet dat woord niet meer uit mijn hoofd, in ieder gevaal zet het schuifje zo hoog mogelijk.bv 1363×768 dit is een voorbeeld het kunnen misschien wel andere getallen zijn
   Dan heb je weer je hele beeldbuisscherm. Is mij vanavond net gebeurd.
   Sorry dat het wat warrig is maar het is al midden in de nacht. SUcces

 93. update naar 8.1 gedaan, een groot drama, usb muis razor werkt niet, G510 toetsenbord logitech werkt niet usb HD (extern is steeds weg )krijg dan foutmelding tijdens uitpakken of downloaden van bestanden….en rollback is er niet WAT EEN BENDE !!!!!!! Microsoft get your act together….!!!! Straks maar de boel op de schop en paar dagen mij pc maar weer op orde proberen te brengen!!!

  • Had ik ook . Update blijkt netwerkadapter uit te schakelen. Eenvoudig op te lossen. Ga naar apparaatbeheer (zoekfunctie) naar netwerkadapters, zoek je wifi adapter in de lijst klik hem aan en schakel hem weer in. Succes!!

 94. Nieuwe Lenovo-laptop met Windows 8 (OEM) geüpgrade naar Windows 8.1. Alles lijkt te werken, soms vindt hij vertrouwd netwerk niet en ziet andere wel; daarna weer goed. Raadselen. Maar: op bureaublad verschijnt in ‘watermerk’ rechtsonder melding: “Windows 8.1. SecureBoot niet juist geconfigureerd. Build 9600.” Inmiddels melden zich op MicrosoftCommunity steeds meer mensen op dit item. Nog geen oplossing, behalve verwijzing door MSpartner naar OEM/fabrikant. Hier iemand een idee?

   • Op mijn Lenovo Ideapad notebook/laptop is de watermerk-melding ‘SecureBoot niet juist geconfigureerd’ nu verdwenen (en het onderliggende probleem dus ook, naar ik hoop).
    Dit gebeurde nadat ik in de BIOS/UEFI was gekomen via procedure van PC-instellingen wijzigen in charms (maar kan ook door tijdens opstarten F2-toets in te drukken).
    In de Bios kiezen voor submenu Security.
    Daar stond Secure Boot op [Enabled], maar Secure Boot Status op [Disabled]; deze laatste was niet rechtstreeks te veranderen omdat hij grijs was, niet te ‘high lighten’.
    Veranderen naar [Enabled] lukte wel via de regel Restore Factory Settings [Enter].
    (Misschien ook via F9: Setup Default).
    Vervolgens F10 om wijzigingen door te voeren en na opstart was de watermerkmelding verdwenen.

    Verder lijkt alles goed te werken.
    Alleen zijn er soms vreemde WIFInetwerk-dingen, zoals niet vinden van vertrouwd netwerk na terugkomst uit ‘slaap’ en pas weer vinden en verbinden na paar pogingen.
    Ik kan er nog mee leven.

   • Ik heb de secure boot aangezet in de BIOS, maar na even weg te zijn geweest van pc louter zwart beeld. Andere monitor aangesloten. Ook zwart. Op pc kast branden de lampen en maakt idd een tikkend geluid. Hoe los ik dit op als ik niets kan zien?

  • Wat bij mij hielp (HP-laptop):
   – opstarten in safe-mode
   – videokaart uitschakelen (ik had er 2: intel hd 4000 & ati radeon HD 8760M, en heb dus de ati uitgeschakeld)
   – opnieuw ‘normaal’ opstarten
   – nieuwste ati-drivers installeren (van de laptop-fabrikant, niet van de ati-site)
   – Nu opnieuw opstarten, en alles werkt naar behoren…

   Groeten,

   Remco

  • Ik heb ook inmiddels twee keer geprobeerd windows 8.0 naar windows 8.1 te updaten. Ook geen huisnetwerk meer te detecteren daarna. Ik heb een asus x501a.

   Op een acer laptop ook een update van 8naar 8.1 gedaan. Dit echter toen de update nog niet in de store stond. Toen via landinstellingen Verenigde Staten geselecteerd. Dit na installatie weer terug gezet. Op de acer geen probleem ondervonden met de update. Zou daar de oplossing kunnen liggen? Ik heb deze optie op de asus nog niet geprobeerd.

   Ik heb een zeer nieuwe laptop. En alles is up to date.

   Tips/adviezen ook graag welkom.

  • Ik heb hier de oplossing wat bij mij werkt. Ga naar instellingen daarna pc-instellingen wijzigen daarna naar netwerk daarna naar ethernet. Daar zie je een optie om apparaten en inhoud zoeken kan aan of uit vinken bij mij stond deze optie aangevinkt wat deze optie doet is pc apparaten en inhoud zoeken op netwerk en automatisch verbinden zoals printers en tv. Ik heb dus deze functie/ optie uitgezet en daarna werkte mijn internet weer.

   • Sevket,
    Je schrijft :”Daar zie je een optie om apparaten en inhoud zoeken kan aan of uit vinken”

    Ik zie die optie bij mij niet. Zou je iets preciezer willen beschrijven hoe je daar komt ?

    Hoop dat het me dan lukt.
    Bij voorbaat mijn dank.

   • Wanneer ik op ethernet klik, kom ik niet bij die optie om apparaten en inhoud te zoeken, maar bij “eigenschappen “. Ik ben hetzelfde menu eens gaan doorzoeken, maar heb nog geen oplossing gevonden. T kan zijn dat ik iets over het hoofd gezien heb: zeker de moeite waard om eens te checken.
    (internetverbinding bij mij is echt zero. Wanneer ik internet aanklik lees ik; . Geen verbindingen beschikbaar…

  • Gisteren bij klant ook problemen viaTelenetprovider in Belgie,
   Verbinding draadloos blijft beperkt….Telenet weet van niets en kan ook probleem niet oplossen!!!
   Zij wachten op meerdere klachten van andere klanten.
   Wat hebben zij geprobeerd:
   -Reset kabelmodem
   -Netwerksleutel veranderd van WPA/WPA2 naar WEP doch géén oplossing…
   -Telenet Belgie geeft advies op wachten update van Microsoft zelf voor deze bug ,bij Belgacom en scarlet wel mogelijk om draadloos te internetten,enkel dien je dan te werken met google chrome want internet explorer geeft problemen…

   Navitronics Belgie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.