X

Windows 8.1 downloaden

Windows 8.1 startknop

Windows 8.1 gratis downloaden

Het is zover de “grote” Windows update is daar. De Windows 8.1 update is gratis te downloaden voor de gebruikers die reeds in het bezit zijn van Windows 8. U kunt de update nu downloaden via het volgende Internet adres: Windows 8.1 downloaden

De Windows 8.1 update wordt als u afwacht ook automatisch gedownload en geïnstalleerd op uw computer. Zolang er maar Windows 8 of Windows RT op de tablet of pc geinstalleerd is. Maar voor wie niet kan wachten en meteen deze update wilt installeren op zijn of haar computer kunt u terecht op de boven aangegeven link om gratis Windows 8.1 te downloaden. Ziet u geen update in de Windows Store dan vindt u op de volgende pagina een mogelijke oplossing: Problemen met Windows 8.1 update

Kort samengevat, de update

Er is weer een startknop, maar het is niet de startknop die u gewend bent zoals in de eerdere versies van Windows. Respectievelijk Windows 7, Vista en XP. Het is een startknop zonder startmenu. Tenminste, het startmenu zoals u dat gewend bent. Nee, u komt op het nieuwe startscherm, laten we zeggen een uit de kluiten gewassen heel groot, maar wel overzichtelijk, startmenu.

Startscherm Windows 8.1

Verder is het nu mogelijk om direct naar het bureaublad door te starten. In de oude versie van Windows 8 kwam u automatisch na het opstarten in het startscherm zoals boven afgebeeld.

Update startmenu

Wat is er veranderd? Er zijn er een aantal nieuwe apps bijgekomen, waaronder een leeslijst en alarm app. De rekenmachine is volwassenen geworden en het nu mogelijk om de tegels in het startmenu aan te passen van groot naar klein en vice versa. Ook is de achtergrond van het startmenu is nu te veranderen naar een afbeelding naar keuze en is het mogelijk om nu zelf de tegels te groeperen en vervolgens deze nieuw gemaakte groepen afzonderlijk te benoemen. U leest er meer over op de pagina Windows 8.1 tips en trucs.

Ook is de ondersteuning van computerschermen met een hoge resolutie uitgebreid in de desktopmodus. En na het opstarten van de computer kom je nadat je Windows 8.1 gaat downloaden en installeren niet meer uit in het startmenu. Maar gewoon weer op het bureaublad zoals in Windows altijd al gebruikelijk is geweest. Al met al een interessante maar niet echt essentiële update. Veel van Windows 8.1 had eigenlijk al in Windows 8 zelf moeten zitten. Maar evengoed met alle nieuwtjes toch een goede en een positieve aanvulling op uw huidige besturingssysteem. Al is tegenwoordig Windows 10 een meer volwassen en aan te bevelen besturingsysteem.

Bij vragen of problemen met het downloaden en installeren van de Windows 8.1 update kunt u bellen met het landelijke helpdesknummer. 0900 – 33 0000 3 (90 ct p/m)

3.7/5 - (3 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
Windows Helpdesk:

Bekijk reacties (165)

  • ik heb problemen met de update ik heb mijn laptop denk ik te snel afgesloten en als ik hem opstart komt er op:"de functies kunnen niet worden voltooid wijzigingen ongezdaan maken schaken de computer niet uit".ik heb hem toen dichtgeklapt en de hele nacht zo laten staan maar toen ik hem de volgende ochten terug aanzette stond het er nog steeds op ik heb ondertussen al zeker 2 uur gewacht en nog kan ik er niet op kan iemand me helpen ik heb hem heel dringend nodig

      • Ik moest gewoon wachten na een aantal uren was de computer terug normaal. Het kan lastig ijn om te wachten maar niet afsluiten en niet dichtklappen dan gaat het vanzelf over.

        • Hoi Britt,

          Het juiste antwoord, kon het zelf niet beter verwoorden. Veel mensen geven toch echt te snel op. Een update is een grote aanpassing van het besturingssysteem en kan inderdaad uren duren. De computer gewoon zijn gang laten gaan, desnoods maar even iets anders gaan doen en Facebook even laten rusten :-P

  • Ik heb windows 8.1 op mijn pc en na een update gisteren komt hij steeds met de melding van een automatisch herstel. Ik krijg het maar niet voor elkaar windows te openen. Op welke wijze moet ik te werk gaan?

  • Hoi.
    Ik ben nogal in paniek, ik ontvang maar niet mijn code.. Ik wacht nu al een halfuur.. Al bestanden van school staan hierop. Wie kan mij helpen????

    • Als je windows 8 hebt geinstalleerd, kun je update naar 8.1 vinden in de store van windows. De winkel dus. De app.staat daar automatisch aangegeven. Suces.

  • Laptop viel uit tijdens update en gaat nu niet meer aan. Hij zat wel aan de oplader

  • Gisteren 8.1 gedownload. Nu doet mijn laptop niks meer. Hij start op moet me eigen aanmelden. Hij gaat laden en vervolgens een zwart scherm met mijn muis. Kan wel alt. Ctrl. Delete maar verder niks. HELP. ik heb een sony vaio van 4 maanden oud. Wat moet ik doen? Kan ik systeem herstel doen?

    • Het is het bekende probleem.Ik zou rustig systeemherstel doen, en zien wat er gebeurt.
      Een paar keer je comp. uitschakelen en opnieuw opstarten kan ook helpen.
      In het uiterste geval kun je via F8 je comp. terug brengen in de kooptoestand, maar of W7 er dan nog opstaat kan ik niet garanderen.
      Maar vooar rustig blijven en niet in paniek raken. Cucces

  • ik kan geen apps meer downloaden er blijft staan in behandeling verder gebeurt er niks hoe moet ik nu verder tips graag

  • Ik heb gisteravond een paar belangerijke update laten doen op mijn laptop met window 8 op. Daarna moest het opstaten, maar het blijft hangen in het opstartscherm. Dat is nu al zeker een uur bezig. Hoe moet ik dit oplossen?

  • Okee eerst wou die niet instaleren. Nu staat windows 8.1 pro er eindelijk op. Hij deed het prima tot avg zei dat die opnieuw geinstaleerd moest worden om te draaien op 8.1 zo gezegd zo gedaan.. Opnieuw opgestart. En nu loopt ie telkens vast soms al voor dat ik me wachtwoord moet geven. En soms als ik net erin ben. ik.vind het heel vreemd want me laptop is snel genoeg en voldoet aan de eisen om 8.1 te draaien. Toeon ik hem kocht had hij windows 7 en heb zelf windows 8 er opgezet en daar nog nooit een probleem mee gehad en nu doet ie niks meer!? Ik kan alleen wel in veiloge modus opstarten enz en repair doen maar repair werkt niet. En ik zou niet weten wat ik in veilige modus moet doen gezien er naar mijn mening niks fout is. Help!

    • Een vette ramp deze 8.1, van een goed werkende desktop naar een computer welke telkens het beeldscherm en toetsenbord uitschakelt. Allen door een USB geheugenstick er in te steken (of er uit te trekken) wordt het beeldscherm weer wakker. Onder het type dus drie keer moeten doen! Computer blijft wel door draaien. Is er iemand die een idee heeft??

  • Beste Jan Talens,

    HELLO WINDOWS 8, DAG WINDOWS 8.1

    Wat een wangedrocht heeft MicroSoft op computerland losgelaten!

    Heb eens op het internet gezocht hoe dat met die foutcode, 0xc190010b zit, de tips uitgevoerd en ja hoor, Windows 8.1 ging downloaden & installeren. Resultaat, EEN ZWART SCHERM.

    Het is onbegrijpelijk dat MicroSoft een operating systeem, dat niet goedkoop is alhoewel de "preview" gratis te downloaden is, met, mede gezien de vele, ik zeg het maar voorzichtig, niet zulk héél erg positieve reacties, op computerland loslaat. Het ware beter dat Bill, hij heeft miljarden aan MicroSoft verdiend, wat meer dollars aan de ontwikkeling van een bugs free monkey free operating systeem zou besteden. Levert de gebruikers minder ongemak en meer positiviteit op voor Microsoft.

    Microsoft mag, zeker voor wat de preview van Windows 8.1 betreft, dit systeem zelf houden, de uiteindelijke versie van het systeem mag zich eerst bewijzen alvorens ik er maar over denk mijn uitstekend functionerende Lenovo G700 hier mee op te zadelen.

    Heel erg vriendelijke groet, A3aan.

  • Ik heb spijt dat ik 8.1 er op gezet heb. Jammer genoeg had ik mijn nieuwe Backupper nog niet goed door (AOMEI, overigens nu prima) en had ik geen goede backup van mijn oude Win 8 zodat ik aan Win 8.1 vastzit. Gevolg: sinds 8.1 elke morgen nadat pc een nacht heeft stilgestaan (wel aan de stroom) aanzetten, loopt vast. Uitzetten, en weer aanzetten, soms tot 3 x toe. Daarna hele dag alles oké, ook als ik hem tussendoor eens een paar uur helemaal uitzet. Deze Acer heb ik nieuw, sinds een paar maanden en Win 8 stond er al op. Het is een pc met aardige specs, 8 GB memory, een AMD A4 processor-5000.. Jammer dat Win 8.1 het nu een beetje verpest heeft. Ik heb alles er op staan, dagen werk, nieuwe installatie - moet er niet aan denken eigenlijk. DUS: zorg voor een goede "ghost" (rip) voordat je 8.1 installeert!