X

Problemen met Windows 8.1 update

Windows 8.1 update onvindbaar

Microsoft heeft de Windows 8.1 update beschikbaar gemaakt aan het grote publiek. Heel erg mooi, behalve als je hem niet kan vinden. De officiële manier om de Windows 8.1 update te vinden en te downloaden is via de Windows-store. Maar ook automatisch moet Windows 8.1 zonder problemen een melding aan gaan geven dat de update beschikbaar is om te installeren. Wil je niet wachten totdat de computer deze melding laat zien, dan vind je het standalone update pack van Windows 8.1 hier: Windows 8.1 downloaden

Geen 8.1 update in Windows App Store

  Nog steeds geen 8.1 update in je App store? Mogelijke oplossing: Sluit de Windows store door links onder op de Windows knop van je toetsenbord te drukken en/of met de muisaanwijzer in de linkerbovenhoek van het Metro scherm te gaan staan en met de rechtermuisknop te kiezen voor sluiten. Start de computer opnieuw op, open de App-Store opnieuw en de update zal moeten verschijnen.

Weinig resultaat? Dan heeft je computer waarschijnlijk aanvullende updates van Windows nodig. Namelijk de “KB 2871389” U vindt de updates hier: Voor de 32 en 64-bit Windows 8 computer

Ziet u andere updates tevoorschijn komen als u uw computer controleert op Windows updates dan ook deze installeren. De computer opnieuw opstarten en vervolgens opnieuw in de App store op de 8.1 update controleren via de eerder besproken methode.

Reset Windows Store

Linksonder in uw scherm met de muisaanwijzer gaan staan. Klik vervolgens met de rechtermuisknop. Kies voor opdrachtprompt (administrator) Typ aansluitend wsreset

Foutmelding 0×80070652 en 0×80070057

Sorry, we couldn’t complete the update to Windows 8.1. We’ve restored your previous version of Windows to this PC. 0xC1900101  –  0×40017

De bovenstaande foutmelding kan ook worden gegeven, de installatie wordt teruggedraaid naar Windows 8. Mogelijke oplossingen voor deze foutmelding kan zijn:

  • Sluit uw adapter aan voor dat u met de update van start gaat.
  • Zorg dat uw alle recente updates heeft geinstalleerd. Ga naar Windows update en installeer de alle updates. Zowel de normale als optionele updates. Vaak wordt de foutmelding  0×80070652 en 0×80070057 gegeven als de video kaart drivers niet up to date zijn. Vaak betreft het hier Nvidia drivers update deze. Of beter nog, ga naar de site van uw hardware fabrikant en kijk of er updates zijn voor de hardware van uw computer.
  • Installeer de meest recente bios voor uw computer.
  • Zorg dat zo min mogelijk hardware is aangesloten op de computer voor dat u de update start.
  • Een andere oplossing kan zijn: Klik met de Rechtermuisknop in de linker hoek ga naar: apparaatbeheer –>beeldschermadapters –> rechtsklik uw videokaart en kies installatie ongedaan maken. Direct daarna uw 8.1 update installeren. Dus niet opnieuw opstarten.
  • Controleer uw computer op SteelSeries Engine software. Muis, toetsenborden enz. Gevonden? Verwijder deze en probeer de update vervolgens opnieuw te installeren.

Windows 8 Enterprise updaten 8.1

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel zo ook met deze Windows update. Heeft u Windows Enterprise dan gaat deze update momenteel aan uw neus voorbij. Tenminste voor onbepaalde tijd, het is maar net wanneer de IT afdeling beslist dat het tijd wordt voor Windows 8.1.

 

Evaluatieversie Windows RT 8.1

Surface bijwerken van Windows 8.1 Preview

Bent u een Surface gebruiker en u gebruikt momenteel de Windows RT 8.1 preview en u heeft problemen met het updaten van de evaluatieversie naar de uiteindelijke versie van Surface dan vindt u via de volgende link de hulp die u nodig heeft. Surface bijwerken van Windows 8.1 Preview

 

Heeft u uw Windows 8.1 update toch geinstalleerd gekregen met een methode die niet op de site of in de reacties staat dan willen wij hem graag weten zodat andere mensen misschien geholpen zijn met uw oplossing. Alvast bedankt voor uw reactie!

 

5/5 - (1 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
Windows Helpdesk:

Bekijk reacties (292)

  • Hoe schakel je uit dat de mijn perfecte pc windows 8.1 installeert en zo men computer stuk maakt?

  • Ik heb last van de melding; De updates kunnen niet worden voltooid, wijzigingen ongedaan maken, schakel de computer niet uit.
    Dit is hij al uren aan het doen en ook bij opnieuw opstarten blijft hij dat weergeven.

    • Hoi Annieke,

      heb je al een oplossing gevonden?
      Heb het zelfde probleem.

      Groeten,

      Yvonne

  • Hallo,

    ik heb nu al bijna 4x (straks word helaas de 4e x) die update gedaan, maar ik vind waardeloos. Ik kan als het eenmaal klaar is helemaal geen muziek afspelen!!!! Elke keer kan die het bestand niet afspelen of zo en ik heb wel gewoon muziek, want YouTube en BearShare bijv. kan ik gewoon wel muziek luisteren. Ik kan die media player ook niet verwijderen of iets.
    Iemand enig idee hoe ik het kan oplossen? Zit me nu al dood te irriteren, want straks moet ik m dus opnieuw installeren. Heb een paar dagen uit kunnen stellen, maar nu niet meer.

  • Ik heb hier al veel korte metten mee gehad, en vindt dit een erge miskoop.
    Kan moeilijk spellen spelen op mijn laptop terwijl het de nieuwste videokaarten en veel geheugen bezit (game laptop), maar kan niet eens nieuwe spellen spelen zoals battlefield, Far cry of de sims 4.

    echt waardeloos, ik dacht dat Microsoft al hiervoor een oplossing had.
    Windows 7 was vele malen beter en windows 8 moest je nooit nemen

    Ps oplossing: zet een eerder gemaakte backup (zonder dit probleem terug) of voer fabrieksherstel uit.

  • Na het upgraden naar windows 8.1 kan mijn laptop niet meer op het internet. Alles geprobeerd maar hij kan op geen enkele manier meer verbinding maken met het netwerk. Heel erg vervelend want ik heb internet echt nodig.... Wie kan mij hierbij helpen?

  • Verschrikkelijke update! De helft van de programma's doen het niet meer en het lettertype in nagenoeg alle apps is heel erg slecht leesbaar. IK WIL WEER TERUG NAAR 8.0! Hoe doe ik dat?

    • Er is maar 1 oplossing (weet ik uit eigen ervaring). Een fabrieksherstel. Dat betekent dus dat je al je software opnieuw zal moeten installeren en van te voren al je data extern moet backupppen. Er is nog een oplossing, die klinkt flauw maar is zeker wat ik binnenkort ga doen: Ik stap over op Apple. Windows is het slechtse wat er ooit voor een pc is uitgevonden.

  • Help, help! Ik heb een tijdje geleden een update gedaan naar 8.1 (Nieuwe Asus gekocht in september). Ik kan geen enkele map meer openen op mijn pc, verkenner lukt ookt niet. Als ik er op klik, kom ik leukweg terug op mijn bureaublad. Kan iemand mij aub helpen...