Afstand pictogrammen op het bureaublad aanpassen

In Windows 7 was het mogelijk om de afstanden tussen de pictogrammen zowel horizontaal als verticaal op een eenvoudige manier aan te passen. In Windows 10 en 8 lijkt het aanpassen van de afstand tussen de pictogrammen niet mogelijk te zijn of ik kan dit niet vinden. Hoe doe je dit? En is het al mogelijk om dit te doen.

Ja het is mogelijk, al is het in Windows 10 en 8 niet via een standaard ingebouwde functie zoals in Windows 7. Het is iets omslachtiger. We moeten het aanpassen van de pictogrammen doen via een aanpassing in het register. Voordat u dit doet is het van belang dat u eerst een goede backup maakt van het register,

pictogrammen afstand aanpassen

pictogrammen afstand aanpassen

Ruimte tussen de pictogrammen aanpassen

1. Druk op de sneltoets Win+R en typ: regedit

2. Vervolgens gaat u naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER / Configuratiescherm / Bureaublad / WindowMetrics.

Of in Engelstalige Windows 10 en 8 uitvoeringen

2. HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop / WindowMetrics

3. In het rechterscherm zoekt u voor de sleutels: IconSpacing en IconVerticalSpacing

Deze laatste twee zijn de sleutels waarin de horizontale en verticale afstanden tussen de pictogrammen op uw bureaublad worden vastgelegd. De waarden dienen tussen de -480 en -2750 te liggen. Meldt de computer na de aanpassingen van het register vervolgens af en weer aan om de wijzigingen door te voeren en aansluitend te controleren. Met -480 komen de pictogrammen ontzettend dicht op elkaar te staan, met -2750 extreem ver uit elkaar. Test met verschillende waarden om er achter te komen welke afstand tussen de bureaublad pictogrammen voor u het het prettigst werkt.

 

Grote van de pictogrammen aanpassen

Het aanpassen van de grote van de pictogrammen op uw bureaublad gaat nog wel op dezelfde manier zoals u waarschijnlijk gewend was in Windows Vista en Windows 7. U selecteert een pictogram, houdt de Ctrl knop op uw toetsenbord ingedrukt en draait aan het wieltje op uw muis. Naar voren draaien is grotere pictogrammen en naar achter verkleint u de pictogrammen. Op dezelfde manier werkt het ook met de tekst van een website in uw browser. Kan erg makkelijk zijn als u op een site komt met kleine lettertjes.