Email of document vertalen in Outlook

Als u weleens een e-mail uit het buitenland ontvangt, komt de ingebouwde vertaalfunctie mooi van pas. Op een eenvoudige en snelle manier kunt u in Outlook iedere e-mail of in Word ieder document vertalen naar het Nederlands. Uw eigen mail van het Nederlands naar iedere andere taal is natuurlijk ook mogelijk.

Email of document vertalen

Dubbelklik op de ontvangen e-mail om deze in een apart venster te openen. Klik vervolgens boven in het lint op Vertalen (A) en dan op: Taal voor vertaling kiezen (B) Er opent zich een nieuw dialoogvenster voor de taalopties. Selecteer hier de taal die u wilt gebruiken. Door nu te klikken op Artikel vertalen wordt de standaard ingestelde browser geopend en de email wordt vertaalt naar de door u ingestelde taal. U krijgt van tevoren nog een waarschuwing dat de tekst via een beveiligde verbinding naar een vertaalprovider wordt verzonden.

Delen van de mail vertalen

Is het niet nodig om de hele e-mail te vertalen? Geen probleem, want u gooit net zo makkelijk een deel van de e-mail door de vertaalmachine. Selecteer met ingedrukte muisknop het betreffende tekstdeel. Kies vervolgens in het lint voor Vertalen en Geselecteerde tekst vertalen.

Minivertaler

U kunt echter kleine hoeveelheden tekst ook direct in de mail of het document vertalen. Dit doet u door te klikken op minivertaler (zie bovenstaande afbeelding) en deze vervolgens in te stellen. Nu kunt u door een woord of zinsdeel te selecteren er snel achter komen wat de vertaling is.

Minivertaler. kleine stukjes tekst vertalen

U selecteert een woord of een zinsdeel en wijst het aan met de muisaanwijzer. De vertaling verschijnt nu in de mail of document via een klein popup venstertje.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Reageer vooral, alle op- maar ook aanmerkingen worden gewaardeerd. Tot zover deze tip over het vertalen van een e-mail in Outlook of Word.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.