Windows 10 reserveren

Windows 10 reserveren

En plotseling was daar een pop-up op uw Windows 7 of 8 computer met de mogelijkheid om alvast te reserveren voor de gratis upgrade naar Windows 10. Het was voor veel mensen een verassing maar behalve voor Microsoft, al maanden geleden is het actieplan gemaakt om het besturingssysteem Windows 10 agressief aan de man te brengen. Het is de bedoeling dat alle voorgaande besturingssystemen maar vooral Windows 7 in een keer compleet van moeder aarde worden verbannen. En hoe doe je dat het beste? Door een goed product gratis weg te geven. Slimme marketing.

https://www.youtube.com/watch?v=Wwc5jKc-EgE

29 juli vindt de uitrol plaats, reserveer je, dan gebeurt alles automatisch en hoef je verder weinig te doen. Mooi op tijd voor het nieuw schoolseizoen. Maar ook als je niet reserveert is Windows 10 gewoon beschikbaar. Het is de bedoeling dat in de volgende 2 a 3 jaar er maar liefs 1 miljard installaties zullen plaatsvinden, het target van Microsoft. Vandaar ook deze ongewone introductie van Windows 10.

Welke Windows 10 versies komen er eigenlijk?

Er komen in eerste instantie zes versies voor de publieke markt. Echte naamsveranderingen op het cijfer na zijn er dan ook niet. Er komt een Windows 10 Home, En voor de ZZP’ers onder ons een Windows 10 Pro, deze krijgt als plus, ondersteuning voor Windows Update voor Business met daardoor snellere toegang tot beveiligingsupdates en uitgebreidere mogelijkheden voor het beheer van Windows 10. Voor de grotere ondernemingen is er dan Windows 10 Enterprise, met nog meer mogelijkheden tot het beheren van software. Verder is er dan nog Windows 10 Education dat zoals de naam al doet voorkomen speciaal voor scholen is. En dan de grote nieuw binnenkomer, Windows 10 voor Mobile met ook nog een aparte Enterprise versie voor de zakelijke klanten met een mogelijkheid om meer instellingen aan te passen voor het niet of wel verkrijgen van de updates. Al worden de noodzakelijke beveiligingsupdates vanzelfsprekend direct doorgevoerd.

Windows 10 uitvoeringen

De Windows 10 Versies:

 1. Windows 10 Home: thuisgebruikers
 2. Windows 10 Pro: kleinzakelijk
 3. Windows 10 Enterprise: grotere bedrijven
 4. Windows 10 Education: educatieve instellingen
 5. Windows 10 Mobile: telefoon
 6. Windows 10 Mobile Enterprise: zakelijke telefoon

Geen icoontje? Via de volgende link kunt u Windows 10 direct downloaden

Heeft u meer vragen over het reserveren van Windows 10 of andere vragen over Windows in het algemeen, kunt u vrijblijvend bellen. Geen extra nota achteraf.

4.8/5 - (5 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

16 gedachten over “Windows 10 reserveren

 1. blankJolanda

  Ik heb windows 7 home premium service pack 1 ik krijg wel het icoontje maar als ik dat open verdwijnt het weer en lukt het niet om te downloaden. Ik heb hulpprogramma voor windows 10 gedaan maar krijg dan de volgende fout code 0x80200013-0x9017 kan progrmaa niet uitvoeren. wie kan mij helpen

  1. blankJ. Talens Bericht auteur

   Geen icoon ook niet na het installeren van alle updates? Dan heeft u waarschijnlijk een Enterprise versie van Windows 8.1, beschikt u over een bedrijfslaptop? Dan informatie opvragen bij uw systeembeheerder.

 2. blankF.J.Stols

  Het feit dat er over verassing gesproken wordt (dus een vrbranding) in plaats van verrassing belooft niet veel goeds…

  1. blankJ. Talens Bericht auteur

   Hoi Michel, Je kan net zoals in de huidige versies van Windows een “rescue” cd branden waarmee je het besturingssysteem kunt herstellen of compleet opnieuw installeren.

  2. blankEelke de Jong

   Waarom is het niet mogelijk om te reserveren op een 8.1 windows versie .Maar wel als het een 8.1 update is?
   graag goede suggesties.

 3. blankA3aan v/d B

  Gratis Windows 10, voor één jaar, en dán? Vraagtekens vraagtekens vraagtekens, laat MS éérst maar eens duidelijkheid geven over hoe en wat na dat, gratis, eerste jaar. MS kennende zal de, mager gevulde, knip behoorlijk open moeten worden getrokken. Eerst zo veel mogelijk gebruikers binnen zien te halen zodat je bijna wel mee móét gaan met de niet meer zo gratis upgrades/updates. Agressief, zeker en m.i. onbehoorlijk, dan druk ik mij nog netjes uit.

  1. blankJ. Talens Bericht auteur

   Als je de upgrade naar Windows 10 succesvol hebt afgerond als gevolg van het gratis upgrade aanbod, heb je de mogelijkheid om Windows 10 schoon te herinstalleren op het zelfde systeem. Dit geldt zowel tijdens als na de gratis upgrade periode van een jaar, waarbij je Windows niet opnieuw hoeft aan te schaffen, en ook geen onderliggend besturingsysteem van waaruit je de upgrade hebt uitgevoerd opnieuw hoeft te installeren. bron

  2. blankJ. Talens Bericht auteur

   Windows 10 is het eerste jaar gratis beschikbaar en de updates blijven gratis. Ook als het jaar is afgelopen kan je nog steeds je (moet natuurlijk wel dezelfde zijn) computer gratis herinstalleren met deze upgrade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.