Windows 8.1 Sidebar

De Windows 8.1 Sidebar. Windows 8.1 brengt allerlei nieuwe interessante en spannende tooltjes. Maar ook zijn er een aantal leuke dingen verdwenen. Al vele malen kregen we de vraag voorgelegd waar de gadgets zijn gebleven, u weet wel die Sidebar met klok en/of temperatuur meting die altijd rechts op uw bureaublad prijkte.

 

Microsoft heeft de mening gehad dat de Sidebar met zijn gadgets maar niet in de nieuwe Windows 8 moesten, want daarvoor in de plaats hebben we toch een mooi nieuw startscherm met allerlei interessante live tegels gekregen. Nou nee, ik gebruik dat startscherm niet en ik wil graag mijn gadgets terug. En gelukkig kan dat.

Sidebar Windows 8.1
Een Sidebar met gadgets in Windows 8.1

Een Sidebar zoals in Windows 7 en Vista

Het was een van de weinige pluspunten die er waren te vinden in Windows Vista. Die verdraaid handige Sidebar. Goed nieuws voor de Sidebar fans hij is er dus ook voor Windows 8.1. De originele Sidebar bestanden van Microsoft worden teruggezet met dit programma. Het werkt perfect, is gratis en ook nog eens in het Nederlands vertaald ook. Het downloaden van deze gratis software doet u op de volgende pagina: Windows 8 sidebar downloaden

Sidebar Windows 8 installeren

Het installeren van de Windows 8 Sidebar gaan vanzelfsprekend net zoals de meeste andere software. Het is tijdens het installeren van alle software, maar speciaal bij gratis software, aanbevolen om op te letten of er geen vinkjes aanstaan. Vaak wordt er op deze manier software van derden mee geinstalleerd. Zoals extra toolbars of andere nutteloze software. Bij de Sidebar voor Windows 8 is dit niet het geval. U kunt met de ogen dicht op volgende klikken en de installatie van uw nieuwe Sidebar afmaken. 😉

Windows 8.1 sidebar

Gadgets toevoegen en de Sidebar

De installatie is in het Engels maar zodra u op Finish klikt start de software op in het Nederlands. De software is standaard al voorzien van een aantal handige gadgets. Door middel van het menu kunt u alle optionele gadgets zien en zo nodig toevoegen aan uw Windows 8 Sidebar. Dit menu bereikt u door op een lege plek te gaan staan op uw bureaublad en met de rechtermuisknop te klikken. In het menu wat verschijnt klikt u op Gadgets. Alle gadgets worden vervolgens zichtbaar in een handig overzicht. Net zoals u gewend was in Windows 7 en Vista. De Windows 8 Sidebar is handig en wat betreft mijzelf een blijvertje.

virustotal De aangeboden software laten wij controleren op malware door Virustotal.com. De scanresultaten vindt u via de volgende link: 

0 virussen gevonden / door 48 virusscanners gecontroleerd

1 reactie op “Windows 8.1 Sidebar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button