Updates voor Windows 7, toch nog?

Windows 7 update support Windows 7 ESU (Extended Security Updates). De support voor Windows 7 is afgelopen. Het is niet meer mogelijk voor particulieren om security updates te installeren. Met alle risico’s van dien als u toch Windows 7 blijft gebruiken. Voor bedrijven die diep in de buidel willen tasten (tot wel 200 euro per computer) is er een mogelijkheid om deel te nemen aan het ESU programma. Om zo voor een periode van maximaal drie jaar toch nog belangrijke security updates voor Windows 7 te ontvangen. Thuisgebruikers helaas, u zult echt over moeten naar Windows 10. Of.. is er toch nog een manier?

ESU Windows 7 updates installeren

Windows 7 ESU Updates bestaan uit de normale en kritieke veiligheidsupdates die u voor 14 januari 2020 automatisch ontving. Speciaal voor de professionele grootgebruikers die nog niet willen of kunnen overstappen naar Windows 10 zijn deze ESU updates in het leven geroepen. Zo kan er nog in speciale gevallen, ondanks de stop, veiligheidsupdates in Windows 7 worden geinstalleerd. Nou dat is mooi hoor ik u denken dan installeer ik gewoon die updates toch op mijn eigen Windows 7 computer? Helaas zo werkt het niet, het updaten gaat namelijk niet zoals u gewend was. Er moet eerst worden bepaald of u in aanmerking komt voor de verlengde update periode. En als Windows 7 Home gebruiker hoeft u daar niet eens aan te beginnen. Want zoals al eerder aangeven is de ESU alleen bedoeld voor Enterprise en PRO gebruikers die hiervoor eerst moeten betalen.

Maar wat blijkt er is al weer een workaround gevonden, u kunt toch updates installeren op uw Windows 7 Home computer. Wij hebben het niet geprobeerd maar als we de commentaren mogen geloven is het mogelijk. 

Hoe werkt het?

Wij gaan verder niet in op het hoe en wat, en geven ook geen ondersteuning bij de uitvoer. maar we wilden het toch vermelden voor de Windows 7 fans die geen afscheid kunnen nemen (of willen). Is uw interesse gewekt? Voor de tutorials moet u op het My Digital life forum zijn.  Daar wordt het haarfijn uitgelegd hoe u de Bypass ESU tool kunt gebruiken. Hoe lang dit gaat duren dat weet niemand. Maar het zit er natuurlijk dik in dat Microsoft hier actie op gaat ondernemen. 

ESU tool update hack

Het aanmelden voor de ESU gaat met de volgende update (KB4528069) Wanneer deze update wordt geinstalleerd heeft u echter een ESU license key nodig om door te gaan. Maar net zoals er vroeger tools waren om Windows 7 te hacken is er nu een tool ontwikkeld door de modders van My Digital Life (account nodig) waarmee wordt voorbij gegaan aan de controle van de ESU License Key. Waarna u de februari updates gewoon kunt installeren op Windows 7 Home.

Windows 10 aanbieding

Windows upgraden Al met al is het toch een gedoe. De eenvoudigste manier om zeker te zijn van de meest recente updates is het aanschaffen van de tijdelijke Windows 10 aanbieding. En uw Windows 7 of zelfs Vista computer probleemloos te upgraden naar Windows 10. Dus ook gewoon voor uw oudere Windows computer. Bent u mooi voordelig klaar voor de komende jaren en de updates komen gewoon automatisch binnen. (;

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button