X

Email of document vertalen in Outlook

Als u weleens een e-mail uit het buitenland ontvangt, komt de ingebouwde vertaalfunctie mooi van pas. Op een eenvoudige en snelle manier kunt u in Outlook iedere e-mail of in Word ieder document vertalen naar het Nederlands. Uw eigen mail van het Nederlands naar iedere andere taal is natuurlijk ook mogelijk.

Dubbelklik op de ontvangen e-mail om deze in een apart venster te openen. Klik vervolgens boven in het lint op Vertalen (A) en dan op: Taal voor vertaling kiezen (B) Er opent zich een nieuw dialoogvenster voor de taalopties. Selecteer hier de taal die u wilt gebruiken. Door nu te klikken op Artikel vertalen wordt de standaard ingestelde browser geopend en de email wordt vertaalt naar de door u ingestelde taal. U krijgt van tevoren nog een waarschuwing dat de tekst via een beveiligde verbinding naar een vertaalprovider wordt verzonden.

Delen van de mail vertalen

Is het niet nodig om de hele e-mail te vertalen? Geen probleem, want u gooit net zo makkelijk een deel van de e-mail door de vertaalmachine. Selecteer met ingedrukte muisknop het betreffende tekstdeel. Kies vervolgens in het lint voor Vertalen en Geselecteerde tekst vertalen.

Minivertaler

U kunt echter kleine hoeveelheden tekst ook direct in de mail of het document vertalen. Dit doet u door te klikken op minivertaler (zie bovenstaande afbeelding) en deze vervolgens in te stellen. Nu kunt u door een woord of zinsdeel te selecteren er snel achter komen wat de vertaling is.

U selecteert een woord of een zinsdeel en wijst het aan met de muisaanwijzer. De vertaling verschijnt nu in de mail of document via een klein popup venstertje.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Reageer vooral, alle op- maar ook aanmerkingen worden gewaardeerd. Tot zover deze tip over het vertalen van een e-mail in Outlook of Word.

5/5 - (1 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
Windows Helpdesk: